I det fynske folks tjeneste

Overvågningsbilleder dur ikke

80 procent af billederne fra overvågningskameraer butikker og pengeinstitutter er så dårlige, at politiet ikke kan bruge dem i opklaringen af forbrydelser. De fleste kameraer er gode nok, men ejerne sløser med at installere og vedligeholde dem.

-

80 procent af billederne fra overvågningskameraer butikker og pengeinstitutter er så dårlige, at politiet ikke kan bruge dem i opklaringen af forbrydelser. De fleste kameraer er gode nok, men ejerne sløser med at installere og vedligeholde dem.

Mellem 60 og 80% af billederne fra overvågningskameraer er ubrugelige for politiet. Det skønner vicepolitikommissær Per Lydiksen Laursen, Odense Politi.

Årsagen er ikke selve udstyret, men derimod ejernes behandling af det, siger han. Eksempler på fejl er, at kameraet ikke står i fokus, at nogen har skubbet til det, så det peger den forkerte vej, at man har møbleret om, så noget står i vejen for kameraet eller at videobåndet er så slidt, at billederne er ødelagt.

Per Lydiksen Laursen siger, at der er sager som ikke bliver opklaret, fordi billederne ikke dur, og han henstiller til butikker og pengeinstitutter at de tjekker deres overvågningsanlæg en gang om ugen.

Ellers giver de bare falsk tryghed og skuffelse, når der virkelig er brug for dem, mener han.