I det fynske folks tjeneste

På slankekur i arbejdstiden

De ansatte kan få et kursusforløb om sund kost og effektiv motion.

140 kommunalt ansatte i Odense, der måske har lidt for mange deller på sidebenene, har siden januar haft muligheden for at veksle de daglige arbejdsrutiner med et kursusforløb om sund kost og effektiv motion.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Som et led i Odense Kommunes bestræbelser på at nedbringe et højt årligt sygefravær på over 18 dage pr. medarbejder er kommunen som noget nyt begyndt at tilbyde overvægtige ansatte regulære slankekurser. Personalekonsulent i Odense Kommune og én af initiativtagerne til kurserne Line B. Nielsen understreger, at kurserne er frivillige.

- Vi har sendt tilbuddet ud til en række ledere, som har distribueret det videre til deres medarbejdere. De, der har haft lyst, har så kunnet melde sig til. Faktisk har flere medarbejdere efterspurgt slankekurser, siger hun.

Initiativet i Odense er langtfra det eneste af sin art. I Fredericia går kommunen så langt som til at indkalde overvægtige medarbejdere til en kammeratlig samtale, og i den private sektor har flere og flere virksomheder øget fokus på slankeprogrammer som et element i personalepolitikken, vurderer Johan Peter Paludan, direktør for Institut for Fremtidsforskning.

Han kalder tendensen for en blanding af formynderi og regulær ansvarlighed over for medarbejderne.
- Arbejdsmarkedet har ændret sig, og adskillelsen mellem arbejdsliv og privatliv er blevet mindre. Arbejdspladserne begynder derfor at blande sig i anliggender, som før hen var private, siger fremtidsforskeren.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.