I det fynske folks tjeneste

På beløbet - på mobilen, tak

Fynboerne skal til at bruge dankort på mobilen. I foråret blev den nye Dankort app lanceret, men app'en har ikke fået den modtagelse, som Nets havde håbet på.

Foto: Morten Urup Skov

"En is til en krone - hvis du betaler med Dankort app."

Det var budskabet fredag eftermiddag, da to mænd fra Dankort app gik rundt foran Odense Banegård Center og opfordrede borgere til at downloade Nets' dankort-app, som man har på mobilen og betaler med. 

Det var dog ikke helt let at lokke de forbipasserende til at hente app'en og købe en is. Og det er da heller ikke kun fynboerne, men hele landet der har været sløve til at hente den nye app. Det bekymrer dog ikke direktøren for app'en, Brian Hulvi. 

- Det fungerer ligesom med det kontaktløse dankort. Når først man har prøvet det, kommer man også forbi utrygheden i at prøve noget nyt, siger han.

Det skal være let at betale

Nets har lavet app'en, fordi det skal være nemt at betale med dankort. Det kontaktløse dankort er ifølge Nets blevet en succes, og Dankort app'en er en tilsvarende version - bare til mobil. 

- Det er en naturlig udvikling af dankortet og en del af fremtidens dankort, som er det foretrukne betalingsmiddel blandt danskerne. 

01:12 Luk video

Det er rart ikke at have kontanter på sig

Det lykkedes da også de to is-sælgende mænd fredag eftermiddag at få nogle ved Banegårdscentret i Odense til at føle sig trygge nok til et bruge app'en. 

- Jeg synes, det er rart ikke at have så mange kontanter på mig mere. Jeg har det heller ikke til for eksempel Tinderbox, så jeg synes det er en god idé, siger Anders Pedersen fra Søndersø. 

App'en blev lanceret i foråret 2017, men har indtil nu fået en del kritik for dens funktionalitet. Der har blandt andet været fejl i app'en til Android, men det bliver ifølge direktør Brian Ulvi rettet løbende.