Dramatisk indbrud på efterskole: Knivstikker tabte sko og briller

En indbrudstyv vendte tilbage til gerningsstedet og stak en lærer ned med sin kniv. Elever sendt ud i byen for at få noget at spise.

En 59-årig mandlig lærer på Efterskolen ved Nyborg blev søndag morgen stukket med en kniv af en indbrudstyv. I første omgang gik meldingen på, at læreren var stukket i brystet, men Fyns Politi oplyser, at læreren blev ramt i den ene armhule.

Forstander på Efterskolen ved Nyborg, Keld Schmidt, fortæller til TV 2/Fyn, at læreren har været indlagt på Odense Universitetshospital. Han blev sidst på formiddagen udskrevet og har det efter omstændighederne godt.

Keld Schmidt oplyser desuden, at læreren, som var tilstede som nattevagt, selv var i stand til at ringe til politiet og rekvirere en ambulance.

Den bygning indbruddet blev begået i, er lukket af af Fyns Politi.
Den bygning indbruddet blev begået i, er lukket af af Fyns Politi.
Foto: Mia Vad Øgendahl, TV 2/Fyn
Eleverne har blandt andet ikke kunnet benytte skolens spisesal.
Eleverne har blandt andet ikke kunnet benytte skolens spisesal.
Foto: Mia Vad Øgendahl, TV 2/Fyn

Indbrudstyven var to gange på skolen. Første gang ved 02.30-tiden, hvor læreren blev vækket af støjen og overraskede indbrudstyven. Her blev tyven så overrasket, at han tabte sin højre sko, en lommelygte og sine briller, oplyser vagtchef Søren Frederiksen fra Fyns Politi.

Tyven dukkede op igen kort før klokken 05. Igen vågnede læreren - denne gang opstod der tumult og læreren blev stukket med en kniv.

- Det må siges at være lidt atypisk, at en indbrudstyv kommer tilbage til gerningsstedet og spørger efter sine briller, siger Søren Frederiksen.

Efter knivstikkeriet stak gerningsmanden af. Politiet leder således efter en mand med følgende beskrivelse:

  • 25 til 35 år, 180 centimeter høj og almindelig af bygning.
  • Lys eller meget bleg i huden og betegnes som "brugt", måske en misbrugstype.
  • Han var iført en mørk jakke, muligvis med hætte, og talte dansk uden dialekt eller accent.
  • Skoen, som gerningsmanden tabte under det første indbrud, er i politiets besiddelse og er af mærket Rieker og er blå.

Fyns Politi arbejder på stedet og har lukket skolens hovedbygning af og afsøger området med hunde. Chokerede elever på stedet fortæller til TV 2/Fyn, at politiets arbejde i hovedbygningen betyder, at der ikke er adgang til spisesalen og eleverne derfor har fået penge til at tage ind til byen for at spise.

TV 2/Fyns reporter på stedet oplyser, at eleverne sidst på formiddagen samles i skolens hal for at blive orienteret om hændelsen.

Eventuelle oplysninger i sagen kan rettes til Fyns Politi på telefon 114.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt