På vej til Hollywood: Claes er midt i sit livs gennembrud

Skuespilleren Claes Bang er aktuel i prisbelønnet biograffilm, og det har åbnet døren til Hollywood. Men indtil videre passer han sit arbejde på Odense Teaters mindste scene.

- Claes, vil du lige skifte tøj, så det passer til fjerde akt, så tager vi lige en prøve med dig og Natalí.

Instruktør Peter Dupont Weiss udsteder ordrer til skuespiller Claes Bang og resten af holdet på Odense Teater. Der skal tages billeder til pressemateriale på forestillingen Byen, der snart har premiere. Både skuespillere og sceneteknikere knokler med replikker, scenografi og lys. 

quote Jeg har jo aldrig før oplevet at få så meget opmærksomhed, så det er helt absurd pludselig at modtage 40 opkald om dagen fra folk, der vil tale om mit arbejde

Claes Bang, skuespiller

Forestillingen spilles på Odense Teaters mindste scene, den såkaldte værkstedsscene. En intim teaterscene med kun få pladser til publikum. Den lille fynske scene er så langt fra Hollywood, som man næsten kan tænke sig.

Men Hollywood er alligevel i tankerne hos flere af de tilstedeværende. Det skyldes, at skuespilleren Claes Bang i øjeblikket pendler frem og tilbage mellem Odense og USA for at forhandle om job i kommende internationale biograffilm.

- Han er enormt god til at være nærværende her, og han er faktisk meget afdæmpet omkring det, der sker for ham i filmbranchen, siger Natalí Vallespir Sand, der spiller sammen med Claes Bang i forestillingen Byen. 

Nyt bud på superstjerne

En hovedrolle i den premiereaktuelle The Square har pludselig åbnet dørene til filmbranchen for Claes Bang, ikke mindst fordi filmen for nylig vandt en af verdens mest fornemme filmpriser: Den Gyldne Palme, hovedprisen ved Filmfestivalen i Cannes. Det har blandt andet betydet, at Claes Bang af branchefolk er blevet nævnt som et nyt bud på en dansk superstjerne, som kan supplere Mads Mikkelsen og Nikolaj Coster-Waldau i internationale hovedroller.

- Jeg har jo aldrig før oplevet at få så meget opmærksomhed, så det er helt absurd pludselig at modtage 40 opkald om dagen fra folk, der vil tale om mit arbejde, fortæller den 50-årige Claes Bang.

Vil kombinere film og teater

Skuespilleren lægger dog stor vægt på at passe sit arbejde her og nu på Odense Teater, uanset udsigten til et gennembrud i Hollywood. Flere konkrete filmprojekter er al under forhandling i USA. 

- Jeg elsker teaterscenen, og lige nu er jeg jo her. Kontakten med publikum, der gør hver forestilling unik, er noget af det, der gør, at jeg ikke er klar til at vælge teateret fra til fordel for de store filmprojekter. Min plan er at kombinere tingene, så jeg kan arbejde med både teater og film, siger Claes Bang.

Om den plan holder vil den nærmeste fremtid vise. Den prisbelønnede film The Square har premiere i biografer over hele verden den 23. november, så på det tidspunkt vil interessen for Odense-skuespilleren stige til nye højder. 

Indtil da kan Claes Bang opleves på Odense Teater i forestillingen Byen fra i morgen tirsdag og frem til 28. oktober.

 

Oversigt

    Oversigt