Padel buldrer frem på Fyn: Ægteparret Trine og Kristoffer skal med til EM

Padel er en af verdens hurtigst voksende sportsgrene. På Fyn er sporten meget populær, og snart skal fem fynboer - blandt andre et odenseansk ægtepar - deltage ved EM i Spanien.

I Padelboxen i Odense er Kristoffer Jørgensen og Trine Bassett i fuld gang med de sidste forberedelser inden EM i padel.

Ægteparret, der kommer fra Odense, skal sammen med 14 andre danskere repræsentere det danske landshold, når EM bliver spillet i Marbella i Spanien fra 28. juni til 4. juli. 

- Det er jo første gang, så det bliver spændende at få en masse gode kampe mod de aller, allerbedste, siger Trine Bassett.

Hvad er padel?

- Vi ved jo ikke rigtig, hvad vi kommer ned til. Vi kender indgående niveauet i Danmark. Vi har en idé om, at Spanien er rigtig, rigtig gode, men der er masser af nationer med, hvor vi faktisk ikke har et begreb om, hvad niveauet er, fortæller Kristoffer Jørgensen. 

Ud af de otte kvinder og otte mænd, der skal spille for Danmark, er fem af dem fynboer. Og faktisk giver det god mening, at Fyn er godt repræsenteret i padelsporten. 

For antallet af padelbaner på Fyn er vokset voldsomt de seneste år. Padelboxen, hvor ægteparret træner, åbnede i september 2019 med fire baner. Det er allerede blevet udvidet ad to omgange, og om 14 dage er der i alt 14 baner i Padelboxen. 

- Og det gør, at vi i princippet har de samme træningsvilkår, som man har andre steder i landet. Og det har nogle gange været det, der har haltet, når Fyn ikke har kunnet måle sig med eksempelvis København, forklarer Kristoffer Jørgensen. 

Og mange flere padelbaner er allerede på vej på Fyn. Eksempelvis et 3.900 kvadratmeter stort padelcenter med 12 baner indenfor og to udendørs i Tietgenbyen i Odense. 

For bare få år siden var de eneste padelbaner i det fynske område på Tåsinge. 

- Et par af de piger, der skal med til EM, kommer fra Tåsinge. Så de har haft nogle flere år at træne i, siger Trine Bassett.

I juni 2021 er der ifølge Dansk Padel Forbund 309 padelbaner i Dannark. For fem år siden i 2016 var der 14 baner.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oplevelse sammen - men konkurrencegen intakt

Trine Bassett og Kristoffer Jørgensen har begge tidligere været blandt de bedste tennisspillere herhjemme, men siden 2019 er timerne i højere grad blevet brugt på padelbanen frem for tennisbanen.

Og nu skal de så for første gang med til EM.

Men hvordan det kommer til at gå, er svært at sige, fordi Danmark kender så lidt til de andre lande. 

Kvindernes målsætning er en plads i top-otte, mens Kristoffer Jørgensen forventer, at herrerne hører til i placeringerne mellem nummer 9 og 20. 

- Det at skulle dele sådan en oplevelse sammen bliver da specielt. Når man har den alder, som vi har og den hjemlige logistik, der skal hænge sammen med børn og pasning, så er det rigtig fedt for os, at vi får den oplevelse sammen, siger Kristoffer Jørgensen og fortsætter:

- Men det er da klart, jeg ville lyve, hvis jeg sagde, jeg ikke håbede, at herrerne klarede det en my bedre pigerne. Det vil da gøre det nemmere for mig, når vi kommer hjem.

Mens de to fynboer er i Spanien, bliver deres tre drenge passet af mormor og morfar hjemme i Danmark. 

Når EM i Spanien er overstået, er næste mål for de danske landsholdsspillere VM i Qatar, der spilles til november. 


Oversigt

    Oversigt