Danmarks hurtigst voksende sportsgren har hjemsted på Fyn

Odense er den by i Danmark med flest padelbaner per indbygger, og efterspørgslen efter den nye sportsgren er støt stigende.

Det kan nok bedst beskrives, som en blanding mellem tennis og squash. I en boks med glasvægge gælder det om at få en tennisbold over et lavthængende net med en ketcher, der mest af alt minder om et forvokset bordtennisbat.

Hvis du synes, det lyder sjovt, så er du ikke den eneste.

Padel, som sporten hedder, er nemlig Danmarks hurtigst voksende sportsgren. Og på Fyn er sporten særligt populær.

- Jeg plejer gerne at sige, at Fyn er arnestedet for dansk padel, siger Frederik Bentler, der er Formand i Dansk Padel Forbund.

- Fynboerne har jo tidligt taget padelsporten til sig, og de sidste tre år er det bare eksploderet både på Fyn men også i resten af landet.

Sporten, der blev opfundet i Mexico, siges i Danmark at være startet på to udendørsbaner på Tåsinge i 2012.

Senere har padel bredt sig til Fyn og resten af landet, og med mere end 50 padelbaner i Odense, er det den by i Danmark med flest padelbaner per indbygger.

Nemt at komme i gang

Hos PadelBoxen i Odense kan de i høj grad mærke efterspørgslen, og siden åbningen i 2019 har de udvidet med næsten 300 procent.

- Vi havde fire baner til at starte med, og så har vi udvidet til fjorten baner nu, og bygger også nogle udendørs baner her på vores anlæg, så vi har virkelig kunnet mærke at efterspørgslen er rigtig, rigtig stor til at prøve den her sport, som er nem at komme i gang med, siger centerleder Kim Poulsen.

Én af dem, der dyrker padelsporten, er Nanna Cederholm Knage.

- Det er en rigtig sjov sport, hvor man får sved på panden samtidig med, at man er rigtig social, fordi der er en masse mennesker, der gerne vil ud at spille, siger hun.

Ligesom Kim Poulsen mener Nanna Cederholm Knage, at sportens popularitet skyldes, at den er nem at gå til, selvom man er begynder. Glasvæggen i boksen gør nemlig, at bolden ikke så let flyver væk, og det kan være nemmere at holde et spil i gang.

Bare tag sportstøjet på

Den store efterspørgsel på padelbaner kan de også mærke hos det nyligt åbnede center PadelPadel i den sydlige del af Odense.

Her skal man være ude i god tid, hvis man vil booke en bane i de populære tider om eftermiddagen og aftenen, fortæller centerleder Philip Stærmose.

Til gengæld skal man ikke bekymre sig om udstyr, når først man har fået en tid.

- Man skal bare tage sit sportstøj på. Vi har bat og bolde herude, siger Philip Stærmose.

Padel er danmarks hurtigst voksende sportsgren

Oversigt

    Oversigt