Pædagoger skal på universitetet

Syddansk Universitet vil uddanne pædagoger med speciale i samspil mellem kulturer og sprog.

En ny uddannelse i interkulturel pædagogik skal give kompetencer inden for arbejde med børn og voksne med anden etnisk baggrund.

- For at kvalificere og professionalisere pædagogisk arbejde, der i stigende grad finder sted under flerkulturelle vilkår, er der på alle uddannelsesniveauer brug for udvikling af og uddannelse i at arbejde med interkulturel pædagogik, skriver Syddansk Universitet om baggrunden.

Fra september 2011 udbyder SDU en ny bacheloruddannelse i interkulturel pædagogik.

Uddannelsen har to linjer

Uddannelsen har to linjer - en med arabisk og en med dansk som andetsprog. Fælles for begge linjer er undervisning i pædagogik, kultur, socialisationsmønstre, identitet og sprog.

- Uddannelsen er en nyskabelse med sit dobbelte fokus på pædagogik og sprog og med sin særlige vinkel på interkulturel pædagogik. Formålet er at uddanne pædagoger, der kan skabe samarbejde på tværs af forskelligheder, siger dekan for Det Humanistiske Fakultet Flemming G. Andersen.

Uddannelsen henvender sig til studerende, der vil arbejde med kommunikation, læring og pædagogik i et interkulturelt perspektiv.

- Både private og offentlige organisationer efterspørger medarbejdere, der har viden og kompetencer til at arbejde professionelt med interkulturel pædagogik i såvel en dansk som en global kontekst, siger institutleder Anne Jensen, Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier.

Uddannelsen er opstået i et samarbejde mellem Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier, Center for Mellemøststudier og Institut for Sprog og Kommunikation på Syddansk Universitet.

Læs mere

Oversigt

    Oversigt