I det fynske folks tjeneste

Pædofili-sag syltet i over et år

Odense Politi har i mere end et år kendt til de alvorlige anklager om at der findes en organiseret pædofili-ring i Vollsmose. Men trods kendskabet til anklagerne, skulle der et avis-interview til, før politiet startede en efterforskning.

I mere end et år har politiet kendt til Selmas anklager uden at gøre noget.

Siden august sidste år har Odense Politi kendt til de uhyrlige beretningerne fra Selma. Den pakistanske pige har fortalt hvordan hun systematisk blev udnyttet seksuelt af sin far, brødre og andre mænd i Vollsmose som barn og teenager. Overgrebene fandt  ifølge pigen sted på forskellige adresser i Vollsmose gennem flere år. 

Nøjagtig de samme oplysninger har politiet ifølge Politiken kendt til i mere end et år, men først da interviewet med Selma blev offentliggjort i avisen i søndags, besluttede politiet at indlede en efterforskning af sagen.

- Her i afdelingen kendte vi i hvert fald ikke noget til kvindens oplysninger, før vi blev gjort opmræksom på dem i forbindelse med Politikens omtale af sagen. Den del af hendes anmeldelse må have ligget et eller andet sted som en selvstændig sag, fortæller leder af Odenses Politis afdeling for indvandrerkriminalitet, Jack Liedecke.

Odense Politi forventer i løbet af en uges tid at kunne vurdere sagens substans.