Pædofilidømt kæreste efterforskes

Psykologundersøgelse viser mistrivsel hos børn, der har været passet hos dagplejer med pædofil kæreste.

Fyns Politi indleder efterforskning

Nordfyns Kommune beder nu Fyns Politi om at indlede en efterforskning af sagen, hvor en af kommunens dagplejere over længere tid havde sin pædofilidømte kæreste boende samtidig med, at hun passede børn.

Det sker efter en psykologundersøgelse af ni af de børn, der over en periode fra oktober sidste år til marts i år har været passet hos dagplejeren.

- Vi kan ikke sige, at der er sket noget alvorligt, men enslydende observationer om at børnene ikke trivedes hos dagplejeren sammenholdt med den viden, vi har nu om, at en tidligere pædofilidømt har haft sin omgang i og omkring det hjem, gør, at vi ikke længere kan afvise, at der er sket nogen form for overgreb, siger borgmester Morten Andersen (V) til Ritzau.

Dagplejeren blev for nylig fyret, efter hun erkendte over for kommunen, at hendes kæreste, der er dømt for at have misbrugt sin femårige søn og to piger seksuelt, i løbet af et halvt år boet hos hende i perioder. Hun har afvist, at han haft noget med børnene at gøre, men forældrene til nogle af børnene har omvendt fortalt, hvordan han har været til stede, når børnene blev passet.

Susanne Ebdrup, som er direktør for Børn og Kultur siger til fyens.dk, at kommunen ikke kan udelukke, at dagplejeren har overladt børnene i en andens varetægt.

En tilsynsførende i kommunen er blevet fyret for cirka tre uger siden, efter det kom frem, at hun valgte at ignorere en henvendelse fra en forælder, der henvendte sig hos kommunen med mistanke om, at hendes søn havde været udsat for et seksuelt misbrug hos dagplejeren.

- Jeg har det skidt med den sag. Men nu tager vi også ansvaret på os, så vi kan komme til bunds i sagen og sikre, at alle kan komme godt videre, siger Morten Andersen.

Nordfyns Kommune har tilbudt alle forældre, som er involveret i sagen, hjælp fra en psykolog.
/Ritzau/

Oversigt

    Oversigt