Pædofilt skuespillerpar: Sex med niårige kan give ti års fængsel

Anklageren kræver op til ti års fængsel til homoseksuelt kærestepar fra Nyborgs teatermiljø: Begge har erkendt seksuelt misbrug af drenge helt ned i niårsalderen.

To mænd fra Nyborgs teatermiljø har i dag været for retten i Svendborg en sag om seksuelt misbrug af otte drenge helt ned i niårsalderen. Dermed mangler der blot at blive afsagt dom i sagen, hvilket sker om en uge, den 11. oktober kl. 14.00.  

De to tiltalte sad begge afslappede i retten ved siden af deres forsvarsadvokater. Den 21-årige iført lyserød, stribet polo, og den 31-årige iført en sort hættetrøje. De to tiltalte bar ens træarmbånd på højre arm.

Anklager Peter Nygaard-Hansen fra Fyns Politi kræver, at den 31-årige hovedmand skal have omkring 10 års fængsel, mens den 21-årige medtiltalte skal have seks år og seks måneder.

Den 31-åriges forsvarer mener, at selvom hans klient dømmes skyldig, bør det højst give tre år, og ikke de ti år, anklageren lægger op til. 

Den 21-åriges forsvarer mener ikke, at aldersforskellen mellem de forurettede og ham var stor nok til at der var tale om udnyttelse. Den tiltalte var 18 år, da de første forhold fandt sted. Forsvareren mener, at den 21-årige bør få en betinget dom med sexologbehandling.

Vil ikke gøre det igen
Den 31-årige blev i dag i retten spurgt, hvilke overvejelser, han har gjort sig om sagen. Han fortalte, at han nok ikke ville gøre det igen, hvis han fik mulighed for at gøre det om.

Han begrundede blandt andet de seksuelle forhold til drengene med, at det bragte ham tættere på den 21-årige meddømte. Manden er tidligere straffet for tre forhold af blufærdighedskrænkelse, hvor han har blottet sig over for mindreårige drenge.

Den 31-årige fortalte i retten, at han før sin anholdelse læste religionsvidenskab. Han vil gerne undervise på universitetet, men forventer ikke, at det vil kunne lade sig gøre efter denne sag.

Den 21-årige er ikke tidligere straffet. Hans forsvarer sagde i retten, at den 21-årige blev voldtaget som 14-årig og efterfølgende har haft psykiske problemer på grund af misbruget.

Vil have drenge uden kropshår
Den 31-årige har tidligere fortalt i retten, at han er interesseret i ganske unge drenge, som helst ikke skulle have kropsbehåring.

Ifølge de psykologiske evalueringer af de to tiltalte, var ingen af dem sindssyge, da overgrebene fandt sted, og de er begge egnede til straf. 

Anklageskriftet rummer en lang række forhold begået af den 31-årige alene og af de to tiltalte i forening.

De to mænd var blandt andet anklaget for at have brugt deres fysiske og psykiske overlegenhed til at få seksuelt samkvem med flere børn under 15 år.

Begge mænd har anført, at børnene frivilligt indgik i de seksuelle forhold, og at der ikke var tale om tvang.

- Min klient tager stærkt afstand fra alle former for tvang, lød det blandt andet fra forsvareren.  

Ønskede ikke sex med mændene
Denne påstand gav anklageren imidlertid ikke meget for. Ifølge ham har drengene efterfølgende i afhøringerne alle givet udtryk for, at de ikke ønskede sex med mændene.

Den 21-årige og den 31-årige var kærester i et åbent forhold, hvor de kunne være sammen med andre. Herunder også børn.

De forurettede børn har alle haft forskellige udfordringer, som især den 31-årige har udnyttet. Det har han gjort ved at skabe et nært bånd, hvor han har leget med dem, rost dem og talt med dem om deres problemer. Dermed har han opnået deres tillid og fået dem til at føle sig trygge ved ham.

Sidestilles med overfaldsvoldtægt
Når børnene er under 12 år på gerningstidspunktet er det en særligt skærpende omstændighed, da sex med et barn under den alder automatisk sidestilles med en overfaldsvoldtægt og dermed udløser en straf på to år og seks måneder ubetinget fængsel.

Anklageskriftet omhandlede en lang række forhold. Blandt andet er en niårig dreng ifølge anklageskriftet blevet lokket til gensidig onani og oralsex med en såkaldt SPK-leg. Andre gange var der tale om fuldbyrdede anale samlejer.

Flere gange i anklageskriftet står der at forsøg på analt samleje er blevet opgivet til fordel for onani og oralsex.

Gjorde ondt på drengene
Samlejerne blev opgivet, da de gjorde for ondt på drengene.

Nogle gange er overgrebene sket under køreture. Andre gange på stranden i Nyborg, i en cykelkælder og i private hjem. Enkelte forhold går helt tilbage til 2009. Der er ligeledes fundet 65 børnepornografiske sekvenser hos de 31-årige.

Den 31-årige har også sendt flere snapchats til en af de forurettede drenge. Drengen har selv beskrevet billederne som "klamme".

Oversigt

    Oversigt