Pansret mandskabsvogn til Langeland

Et snevejr har ramt Fyn, Sjælland, Bornholm, Lolland-Falster og en lille del af Sønderjylland. Kombineret med stærk vind giver det snestorm især på Bornholm.

Store dele af landet er fredag blevet ramt af en snestorm, som flere steder er meget stærk.

Og fredag eftermiddag blev forsvaret igen sat ind for at hjælpe de lokale beredskaber flere steder i landet. Totalforsvarsregionen for Fyn sendte en pansret mandskabsvogn til Rudkøbing, og hos Totalforsvarsregion Sjælland, oplyser kaptajn Martin Kristensen, at pansrede hjulkøretøjer i samarbejde med Hjemmeværnet er sendt til Nakskov, Maribo og Nykøbing Falster.

Falckfolkene har også haft travlt. Fredag har de rykket ud over 2200 gange på grund af snestormen på både Fyn, Sjælland, Bornholm og Lolland-Falster. Snestormen kommer dog mindre bagpå danskerne end normalt, understreger kommunikationsmedarbejder Klaus Kristiansen fra Falck.

- Det har sneet en del, men det har ikke givet så mange opgaver, som man kunne forvente. Efter halvanden måned med sne, har folk fundet ud af, hvordan man skal køre og fået snedæk på bilen, siger Klaus Kristiansen fra Falck.

Hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har man varslet snestorm for regionerne Fyn, Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, København og Nordsjælland og Bornholm.

Mens hele det sydlige Danmark således må have sneskovle og vintervanter frem, kan især bornholmerne se frem til en særdeles hård omgang snestorm.

- Det vil sne og blæse længere tid på Bornholm end de øvrige områder, og jeg forventer, at det kan lukke helt ned på øen, siger den vagthavende meteorolog, der dog også forventer problemer i de sydlige dele af de andre regioner.

Sneen ventes at holde op med at falde sidst på aftenen eller ud på natten, men den stærke vind kan give problemer med snefygning et stykke tid derefter. På Bornholm ventes sneen at fortsætte med at falde fredag nat, oplyser DMI.

Oversigt

    Oversigt