Pape-besøg: Konservativ spidskandidat vil flytte til Vollsmose

For få måneder siden ville Søren Windell (K) rive store dele af Vollsmose ned. Nu flytter den Konservative spidskandidat til bydelen, hvis han får en plads i det magtfulde økonomiudvalg.

Efter det forestående kommunalvalg får Odense-bydelen Vollsmose muligvis en ny beboer. Der er tale om Konservatives spidskandidat i Odense, Søren Windell. 

Går valget som partiets nye spidskandidat håber og han ender med at blive rådmand eller bliver medlem af et eventuelt nyt større økonomiudvalg, der rummer flere end rådmænd, så flytter Søren Windell tre måneder til Vollsmose for "at have hænderne i bolledejen", som han selv udtrykker det.

-  Jeg vil gerne flytte til Vollsmose, for at prøve og finde ud af, hvordan det er at bo her, for vi har massive problemer i Vollsmose og dem skal vi have løst. Der er ikke sket noget de sidste tyve år, så nu vil jeg gå ind og få fingrene ned i bolledejen og finde ud, hvad vi kan gøre.

Søren Pape på besøg i Vollsmose

I netop Vollsmose tog Søren Windell fredag i mod justitsminister og partikollega Søren Pape. Her spadserede de rundt i bydelen, hvor der i alt bor 9.300 indbyggere. Det gør området til den suverænt største på regeringens ghettoliste.

Ghettoliste eller ej, Vollsmose kan altså blive Søren Windells nye hjem. Men samtidig med, at den Konservative spidskandidat ønsker at forstå bydelen ved at flytte dertil, så vil han også rive den ned.

Er det ikke lidt modstridende?

- Jo, det kan du godt synes, men det er det egentlig ikke. Det handler om at give Vollsmose en ny begyndelse. Det handler om at tænke nyt om Vollsmose.

Med Søren Windell i spidsen ønsker Konservative i Odense, at rive Bøgeparken og Birkeparken ned og bygge nye ungdoms- og ældreboliger.

- Der er store problemer i Vollsmose med integrationen, og det løser vi ikke ved at have et samfund, der lukker sig om sig selv. Derfor vil vi rive nogle bygninger ned og flytte 400 familier, lød det fra Søren Windell i september til TV2/Fyn.

Flytning trods ingen rådmandstitel

Søren Windell mener ikke kommunen har gjort det godt nok i Vollsmose og håber, at hans midlertidige bosætning på tre måneder kan få løsnet op for problemerne.

- Vi har ikke fået integreret beboerne i Vollsmose godt nok, derfor ser vi store problemer herude, og det skal vi have løsnet op for. Jeg tror det at bo herude, gå herude og tale med dem herude, det kan løsne op på det.

Går kommunalvalget ikke som den nye spidskandidat ønsker og titlen som rådmand går op i røg, så vil han dog ikke udelukke at flytte til Vollsmose alligevel. 

- Det kan jeg ikke udelukke. Jeg synes det her er et meget vigtigt område for Odense. Det er rigtig vigtigt, at vi tager fokus væk fra vollsmose og får gjort noget ved det. Det er lidt en torn i øjet på mange borgere i Odense.

 

Oversigt

    Oversigt