Papirfabrik anklaget for at snyde ansatte

Dalum Papir risikerer nu at blive slæbt i retten af sine egne medarbejdere. De 300 ansatte beskylder virksomheden for systematisk snyd med overtidsbetaling og feriedage.

-


De ansatte på Dalum Papir føler sig snydt af virksomheden
 

Dalum Papir risikerer nu at blive slæbt i retten af sine egne medarbejdere. De 300 ansatte beskylder virksomheden for systematisk snyd med overtidsbetaling og feriedage. Det skriver Jyllands-Posten.

I følge medarbejderne på Odense-virksomheden Dalum Papir, har de ansatte gennem årene mistet milioner af kroner, fordi virksomheden ikke har udbetalt penge for overarbejde, og samtidig har de ansatte ikke  fået deres lovsikrede feriefridage.

Dårlige lokalaftaler
Medarbejderne anklager virksomheden for at have udarbejdet lokalaftaler, der stiller medarbejderne på papirfabrikken dårligere end ansatte andre steder i industrien. Blandt andet mener de ansatte, at de mangler penge for deres feriefridage, fordi de er blevet lagt på dage, hvor de i forvejen havde fri.

Derudover har medarbejderne haft en aftale, der betyder, at de ikke får overtidsbetaling for de første 71 timers overarbejde i henhold til industrioverenskomsten.

Ejet af lønmodtagerne
- Selve industrioverenskomsten har som udgangspunkt, at man ikke lokalt kan aftale sig til at stå ringere, siger medarbejdernes advokat Bjarne Rasmussen, til Jyllands-Posten. 

Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) ejer lidt over en femtedel af Dalum Papir, og de to lønmodtagerejede investeringsselskaber Miljøinvesteringsselskabet Danmark og Dansk Erhvervsinvestering sidder på knap 41 pct.

Oversigt

    Oversigt