Par fra Nigeria og Argentina til bunkebrylllup på Ærø

Danmarks svar på Las Vegas - sydhavsøen Ærø - levede torsdag op til sit navn. 40 par fra hele verden blev viet på rådhuset i Ærøskøbing.

Evi Kaufmann og Julian Brakes fra Tyskland har kendt hinanden i otte år. Torsdag tog de til Ærø for at blive gift. Ikke alene, men sammen med 39 andre par.

- Du er forelsket, og du føler, at en hel ny verden begynder, så det ville nok gøre alle nervøse, siger brudgom Julian Brakes og griner.

Lettere at blive gift på Ærø

N14 julianogevi

Ikke et eneste af de 40 par er danske. Men der er masser af amerikanere og tyskere. Også en enkelt argentiner, tre nigerianere, ni russere og mange andre nationaliteter.

- Mange kommer fra Tyskland, for der er det rigtig svært at blive gift, fordi de forlanger mange flere papirer, end vi gør i Danmark, siger Joan Ammersbøll, der er giftefoged i Ærø Kommune.

Det er brud Evi Kaufmann enig i.

- Det var en lettere måde for os at blive gift på, siger hun.

Bryllupsindustri

N14 sonja

Bunkebryllupperne er blevet en hel industri for den sydfynske ø. Sidste år blev 1600 par gift på øen, og alene i februar har 113 par sagt ja, si eller yes på rådhuset i Ærøskøbing.

- Det er jo skønt, og det er lutter glade mennesker, man møder, siger Joan Ammersbøll.

På valentinsdag er der særlig travlt på Ærø. Sonjas Blomster leverer til hvert fjerde bryllup på øen.

- De går rigtig meget op i, at det skal være i orden, og de har flot tøj med og sådan, siger Sonja Grube, der er indehaver af Sonjas Blomster.

Det er oftest bureauer, som sørger for kontakten mellem kommunen og de kommende ægtefolk. De sørger tit for både fotograf, blomster, frisør og hotel for parrene, der i snit smider 10.000 kroner under deres besøg.

Evi Kaufmann og Julian Brakes har efter dagens vielse bånd på hinanden i med- og modgang. De skal nu med færgen tilbage til Tyskland og på bryllupsrejse i USA.

Oversigt

    Oversigt