Par nummer 7 mister førstepladsen

Tysk par udnytter hidsig kamp mellem de danske favoritter og par nummer 9 til at smutte i spidsen.

Par nummer 7 med fynske Alex Rasmussen og Michael Mørkøv førte stort set hele fredag aften det københavnske seksdagesløb i Ballerup, men da rytterne holdt op med at trampe i pedalerne efter midnat, var det med et tysk par i spidsen.

Men der er trængsel i toppen, hvilket lover godt for de kommende dages dueller. Hele seks par er kun en enkelt omgang efter par nummer 2, tyskerne Robert Bartko og Leif Lampater, der vandt aftenenes timejagt.

Den danske duo, som har vundet det legendariske løb de seneste tre år, ligger på andenpladsen med 82 point efterfulgt af par nummer 9 med danske Marc Hester og hans belgiske kollega Iljo Keisse, der har 81 point.

Tyskerne udnyttede den intense topkamp mellem par nummer 7 og par nummer 9 til at sikre sig sejren og førerpositionen.

Med ti minutter tilbage af timejagten satte syverne et angreb ind, som nierne skulle bruge mange kræfter på at køre ind igen. Umiddelbart efter satte tyskerne fart på cyklerne, og kørte fra feltet sammen med Jesper Mørkøv og Franco Marvulli.

Det lykkedes dem hurtigt at komme rundt, og dermed skulle de afgøre sejren imellem sig.

- Ud på sidste omgang førte Jesper Mørkøv med nogle få meter ned til Robert Bartko, men den stærke tysker fra Berlin hentede den unge Mørkøv på de sidste meter og tog dermed sejren, ifølge meddelelsen fra arrangørerne.

Jesper Mørkøv og schweizeren Franco Marvulli er en omgang efter de førende.

Årets udgave er nummer 50 af det københavnske seksdagesløb.

Oversigt

    Oversigt