I det fynske folks tjeneste

Par nummer syv indtager førstepladsen

Par nummer syv overtager førstepladsen i seksdagesløbet. Samtidig satte rytterne rekord i handicapjagt.

Alex Rasmussen og Michael Mørkøv ligger nu i spidsen af seksdagesløbet i Ballerup.

Michael Mørkøv og Alex Rasmussen formåede mandag aften igen at kæmpe sig tilbage til førstepladsen i det københavnske seksdagesløb.

Dermed står par nummer syv i en ideel position inden sidstedagen af det legendariske cykelløb.

Mandag aften bød dog på meget andet end en dansk generobring af førstepladsen. I den 75 kilometer lange handicapjagt i Ballerup Super Arena slog rytterne ikke blot banerekorden i tiden 1.23.57, men også den legendariske rekord fra Forum fra 1981 på 1.24.52.

- Det var en fantastisk jagt, og selvfølgelig er det stort at være en del af denne flotte rekord. Jeg ville dog gerne have vundet, så det var os, som fremover havde stået i rekordbøgerne, siger Michael Mørkøv ifølge hjemmesiden 6-dages.dk.

Det var tyskerne Robert Bengsch og Marcel Kalz, som vandt en imponerende sejr - en omgang foran Alex Rasmussen og Michael Mørkøv. Tyskerne begyndte jagten to omgange foran topparrene, og det lykkedes dem lige akkurat at holde til mål.

Tyskernes sejr var dog ikke nok til, at de steg til tops i klassementet. I stedet er det altså danskerduoen, der inden sidstedagen har et forspring på fire point ned til par nummer ni, Iljo Keisse og Marc Hester.

Danny Stam, som tirsdag kører sin sidste 6-dages-jagt, ligger på tredjepladsen en omgang efter sammen med Wim Stroetinga.

- Når vi ser på klassementet, ser det rigtig godt ud. Det ligner inden finalejagten en kamp mellem os og nierne, og jeg synes, at vi med vores rutine kan tage stikket hjem, siger Michael Mørkøv til 6-dages.dk.

- Det bliver dog en meget tæt kamp, som først bliver afgjort på de sidste 50 omgange.

De sidste og afgørende 50 omgange køres klokken 23.00 tirsdag aften.