Paradise-stjerner: Vi bliver snydt for løn

Paradise Hotel-deltagerne modtager aldrig den aftalte løn af Middelfart-firmaet XO Group, som lejer dem ud som bartendere

Når deltagerne fra Paradise Hotel kommer hjem til Danmark, står firmaet XO Group klar med en kontrakt, der tilbyder de unge op til 400 bartenderjob rundt omkring i Danmark til 3000 kroner pr. aften.

Men nu står flere deltagere frem i Ekstra Bladet og fortæller, at de aldrig har set de penge, de er blevet lovet.

- Jeg har modtaget 1000 kroner for en aftens arbejde, men det var ikke det, jeg blev lovet med kontrakten, fortæller Claudia Diaz. Og hun er ikke alene.

- Allerede efter to uger blev jeg sat ned i løn. Først fik jeg 2000 kroner for en aften, og siden 1000 kroner, fortæller Steven Wilkes.

Formuleringerne i kontrakten er så løse, at aftalen kan betyde, at den enkelte deltager i virkeligheden kun bliver tilbudt ét job i kontraktens periode.

Og så er paradisoerne heller ikke blevet gjort opmærksomme på en paragraf om, at deltageren selv kan tilbyde sig til underpris.

- XO Group informerede os aldrig om den løse paragraf. Alt var bare godt, og de lovede, at vi ville tjene mange penge, siger Nicolai Schwarz, der også har deltaget i Paradise Hotel.

Ved at underskrive kontrakten har deltagerne forpligtet sig til i et helt år ikke at tage andre bartenderjob end dem, de bliver tilbudt gennem XO Group.

Men mens deltagerne ikke får den løn, de er blevet lovet, så er prisen ikke faldet for diskotekerne, der gerne vil charmere gæsterne med en paradiso bag baren. Ifølge Ekstra Bladet viser flere fakturaer, at prisen for at få en af stjernerne bag baren er op til 5000 kroner.

Oversigt

    Oversigt