Pårørende i oprør over besparelser på Strandvænget

De bebudede besparelser på 20 millioner kroner på insitutionen Strandvænget får nu de pårørende til at kritisere Region Syddanmark.

Strandvænget i Nyborg kom for alvor i søgelyset, da optagelser med skjult kamera tilbage i 2007 afslørede omsorgssvigt og nedværdigende behandling af beboerne på institutionen.

Sagen kostede ledelsen jobbet, og Region Syddanmark iværksatte en reorganisering af hele institutionen med en opdeling i fire mindre enheder med hver sin ledelse.

I fredags bebudede Region Syddanmark så, at budgettet er overskredet, og at der skal spares 20 millioner kroner. Det får den tidligere formand for pårørenderådet til at fare i flint.

- Jeg er så harm over, at vi nu er sat tilbage til nogle helt urimelig forhold for vores pårørende og helt urimelige arbejdsforhold for de ansatte. Det vil igen betyde et meget højt sygefravær, da personalet vil blive presset helt urimeligt igen. Det betyder at vore pårørende igen ikke vil få det gode trygge forhold fra en kendt medarbejder, men skiftende vikarer, siger Svend-Erik Nielsen.

Svend-Erik Nielsen mener, at Region Syddanmark for længe siden burde have forudset budgetoverskridelsen.

- Jeg syntes virkelig, at Region Syddanmark løber fra sit store ansvar ved blot at skære ned i den størrelsesorden. som der her er tale om. Ansvaret burde placeres i regionen og jeg spørger om der skal rulle hoveder, lyder det fra Svend-Erik Nielsen.

Oversigt

    Oversigt