I det fynske folks tjeneste

Partier raser over plan for gade

Flere byrådspolitikere i Odense Byråd raser torsdag aften, efter at det er kommet frem, at fire partier har givet borgmester Jan Boye opbakning til at gå videre med en plan om at grave Thomas B. Thriges Gade ned.

Det er Venstre, Dansk Folkeparti og De Radikale, der har givet den konservative borgmester opbaking. Det skete på et møde onsdag, hvor de andre byrådspartier ikke var inviteret.
- Jeg synes, det er en skamplet for Jan Boye, at han laver politiske aftaler uden at forelægge det hele byrådet, siger Per Berga Ramussen (EL) til TV 2/FYN.

Borgmester afviser

Han vil have byerne ud af midtbyen og vil i stedet gøre den store gade til en busgade. Derfor kan han ikke støtte planen om en nedgravning, som der altså nu kan være på vej.

Socialdemokraterne er også overraskede over mødet.
- Det er en panikløsning, at man for en uge siden fremlægger en anden plan for Thomas B. Thriges gade og i løbet af en uge finder en helt anden løsning på så stor en ting på så kort tid, siger Peter Rahbek Juhl, byrådsmedlem for partiet.  

Borgmester Jan Boye afviser, at der er lavet nogen endelig aftale - de fire partier i mellem.
- Jeg har alene ville sikre mig, at der med den usikkerhed, der har været fra forskellige partier, om de nu synes, at det er en god eller dårlig idé, er opbakning til, at jeg kan gå ud at tage fat i nogle investorer, siger han til TV 2/FYN.