I det fynske folks tjeneste

Partifæller: Hold mund, Anker Boye

Flere fremtrædende socialdemokrater langer nu ud efter deres partikollega, Odenses borgmester Anker Boye. Hold din mund, for du underminerer akutfunktionen i Svendborg, lyder kritikken.

01:34

Anker Boye skal ikke åbne en flanke i debatten om akutfunktionen i Svendborg, lyder det fra partifæller.

1 af 2

Anker Boye (S) raser i dagens udgave af Fyens Stiftstidende over, at godt 20.000 odenseanere skal behandles i Svendborg, hvis Svendborg fortsat skal have et grundlag for et akutsygehus - et grundlag, der skal være på 200.000 mennesker. Det vil sende folk fra det indre Odense, der bor tæt på Odense Universitetshospital, til Svendborg.

- Så find i stedet en grænsedragning, der er mere tilpasset de fynske geografiske forhold. For vi skal selvfølgelig have et akutsygehus i Svendborg. Men vi skal bruge vores sunde fornuft, siger Anker Boye.

Men Odense-borgmesterens kritik af planen vækker harme blandt partifællerne i Svendborg.
- Hensynet til 20.000 odenseanere kan jo ikke gå forud for hensynet til 120.000 borgere her på Sydfyn, lyder det fra Svendborgs socialdemokratiske borgmester, Curt Sørensen.

Også folketingskandidaten Niels Christian Nielsen (S) er fortørnet.
- Jeg synes, at Anker Boye skal tænke bredt fynsk, for Fyn er mere end Odense, siger han.

Odenses tidligere borgmester kritiserer også Anker Boye, der sammen med et enigt økonomiudvalg i 2007 lagde op til to akutsygehuse på Fyn:
- Jeg er også meget ærgerlig over, at Anker Boye bryder det sammenhold, der har været på Fyn, siger Odense by- og kulturrådmand, Jan Boye (K).

Kritikerne frygter, at fynsk vaklen i sidste ende kan betyde, at Regeringen dropper akutfunktionen på Sydfyn, selvom Anker Boye er for to akutfunktioner.