Partiformand opfordrer radikal rådmand til at forlade partiet

Det radikale bagland i Odense kalder rådmand Erik Simonsens flirt med Ny Alliance for en tillidskrise og kræver, at han beslutter sig nu.

En rådmand, der måske er på vej til andet parti, huer ikke det radikale bagland i Odense.

Medlemmerne af den lokale partiforening er skuffede og overraskede over, at de gennem pressen mandag måtte erfare, at den radikale rådmand i Odense, Erik Simonsen, overvejer at skifte til Naser Khaders nystiftede parti, Ny Alliance.

Partiforeningen holder bestyrelsesmøde tirsdag aften. Her vil formanden, Thorkild Maarbjerg kræve, at Erik Simonsen med det samme beslutter sig for, om han vil være radikal eller ej.

Han opfordrer direkte Erik Simonsen til at vælge det sidste.

- Den måde det er foregået på er en tillidskrise og et svigt. Han kunne i det mindste have orienteret sit bagland først, siger Thorkild Maarbjerg, formand for Odense Radikale Venstre.

Han mener ikke, partiet kan vente på, at Erik Simonsen beslutter sig til sommer, som han har bebudet.

- Vi skal igennem en masse politisk arbejde den kommende tid. Det nytter ikke at diskutere med en mand, der måske til sommer forlader partiet, siger Thorkild Maarbjerg.

- Hvis han beslutter sig for at blive i partiet, så bliver det svært at genoprette tilliden, som i forvejen er ret lille, siger bestyrelsesmedlem Christian Schmidt til TV 2/FYN.

TV 2/FYN har i dag talt med seks bestyrelsesmedlemmer og kun Henrik Juul Larsen er positiv over for Erik Simonsen.

- Jeg håber da, at han bliver.

Oversigt

    Oversigt