Partihop: René Lundegaard skrev under på at blive i DF

I november 2013 lovede René Lundegaard ved at skrive under på en skriftlig erklæring, at han ville blive i Dansk Folkeparti. Nu er han blevet medlem af Nye Borgerlige.

Det var under TV 2/FYN og DR FYNs valgudsendelse "Buch & Bendix" 5.  november 2013, at René Lundegaard underskrev erklæringen om, at han ville blive i sit parti frem til næste kommunalvalg.

Alle spidskandidaterne skrev under på erklæringen, da der i den foregående valgperiode havde været ikke færre end ni byrådspolitikere, der havde skiftet parti. Dermed havde Nordfyns Kommune danmarksrekord i partihop. 

René Lundegaard erklærede, at han på "amager og halshug" ikke havde nogen problemer med at skrive under på erklæringen til vælgerne. 

- Jeg bliver i Dansk Folkeparti. Jeg har absolut ingen problemer med at skrive under, lød det fra Dansk Folkepartis spidskandidat. 

Men nu har René Lundegaard alligevel skiftet parti, og i følge ham selv, er han ikke blevet smidt ud af Dansk Folkeparti.

- Jeg har selv bestemt, hvad der skulle ske, siger René Lundegaard.

Selvom han skrev under på tro og love for bare to et halvt år siden, mener han ikke, at der er tale om vælgerbedrag.

- Jeg har ikke snydt nogen. Det vigtigste er, at jeg holder fast i politikken, og den gang vidste jeg jo ikke, at der ville komme et parti, der hed Nye Borgerlige, siger han. 

I følge René Lundegaard er han allerede blevet medlem af Nye Borgerlige, og nu vil han kæmpe for sit nye parti på Nordfyn.

- Jeg holder fast i politikken, og jeg synes, at Nye Borgerlige passer bedre til mig, og da jeg fik tredjeflest personlige stemmer i 2013, synes jeg ikke, at jeg svigter mine løfter, lyder det fra det nye medlem af Nye Borgerlige.

Oversigt

    Oversigt