Fynsk blogger sigtet: Lagde navn og billede af pædofilisigtet på nettet

Malene Staal sigtes af Fyns Politi for at bryde straffeloven, da hun på Facebook delte navn og billede af pædofilisigtet fra Aarhus.

Fyns Politi sigter bloggeren Malene Staal for at offentliggøre navn på pædofilisigtet fra Aarhus. Hun risikerer en bøde på 5.000 kroner.

Det skriver TV2 Østjylland

"Her er det klamme kneppeaffald, som voldtog en 4-årig pige forleden", skrev bloggeren på sin Facebook-profil. Opslaget blev delt knap 7.000 gange på trods af, at der er navneforbud i sagen.

Nu har Fyns Politi valgt at rejse en sag mod bloggeren Malene Staal, der stod bag det meget delte opslag. Det er nemlig forbudt for privatpersoner at bryde et navneforbud i retssager, men det sker i stigende omfang på sociale medier, hvor danskerne med et klik deler opfordringer til selvtægt og navne på sigtede i kriminalsager samt pårørende.

Bortført fra børnehave

Sagen, der bragte bloggeren Malene Staals blod i kog, fandt sted tilbage i juni, hvor en fireårig pige blev fjernet fra en børnehave i Aarhus. En 33-årig mand sidder stadig varetægtsfængslet og er sigtet for sexovergreb. Men det navneforbud, som pressen efterlevede og det faktum, at manden ikke endnu var dømt, gjorde ikke indtryk på Malene Staal.

- Først gjorde det mig simpelthen så ked af det. Virkelig ked af det. Jeg har selv en datter på tre år og en datter på fem år. Det gjorde mig ked af det og vred, siger Malene Staal til TV2 Østjylland. 

Politiet har sigtet Malene Staal for at offentliggøre navn på den sigtede, selv om der er navneforbud, men det holder ikke Malene Staal tilbage.

- Hvis der kommer flere pædofile min vej, hvor jeg er overbevist om, at de har gjort det - så vil jeg hænge dem ud. Til hver en tid, siger Malene Staal.

Malene Staal ved godt, at hun bryder loven, men politikerne gør ikke nok for at straffe de pædofile, mener hun.

- Vi kan drikke dialogkaffe fra Fairtrade her fra og til juleaften, men det sker der ikke en skid ved. Der er ikke sket en skid, siger hun.

Bøden for at overtræde persondataloven ligger typisk på 5.000 kroner. Fyns Politi oplyser til TV 2 Østjylland, at det har sigtet Malene Staal i henhold til straffelovens paragraf 264, stk. D for uberettiget at have lagt billeder op på Facebook. Hun har erkendt dette.

Fyns Politi har ikke sigtet andre. 

 
Fotograf: TV2 Østjylland

Oversigt

    Oversigt