Axelsen kunne ikke mere: - Jeg hader at tabe

Efter 13 sejre i træk, en VM-titel og en sejr i Japan Open var der ikke mere at give af. Kvartfinalen ved Denmark Open blev endestationen for Axelsen.

En lang række af sejre og flere store titler blev brudt fredag aften på hjemmebane i Odense, da Viktor Axelsen tabte 21-14, 20-22, 7-21 til inderen Kidambi Srikanth.

Den danske verdensmester var ellers foran 3-1 i afgørende sæt, men så kollapsede han fuldstændig og tabte 17 af de næste 18 dueller.

quote Jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg ville da gerne have spillet noget mere, men sådan skulle det ikke være

Viktor Axelsen

Derfor havde verdens nummer otte, Srikanth, ingen problemer med at sende Axelsen ud i mørket. Efterfølgende var det en meget træt verdensmester, der gjorde status.

- Jeg havde godt nok ikke meget at skyde med til sidst. Det tror jeg også godt, man kunne se. Jeg var træt i kroppen og bevægede mig dårligt. Jeg skulle nok have vundet i to sæt. Der er ikke så meget andet at sige. Det er jo ingen undskyldning, sagde Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Nederlaget gjorde også en lille smule ekstra ondt på fynboen, da det var i fødebyen Odense. En by, hvor den 23-årige herresingle har slået mange af sine første slag i karrieren, og hvor store dele af publikummet er på fornavn med ham.

- Jeg er selvfølgelig mega skuffet lige nu. Jeg hader at tabe, og jeg hader endnu mere at tabe på hjemmebane. Og så hader jeg også at tabe, når jeg er foran i slutningen af andet sæt. Det var bare for dårligt, slog han fast.

De fleste af tilskuerne troede da også, at sejren var i hus, da Axelsen kom foran med 19-17 i andet sæt, men indiske Srikanth ville det anderledes. Derfor kaldte Viktor Axelsen også Srikanths sejr for 'fortjent', når han ikke selv evnede at lukke kampen.

Den danske badmintonstjerne havde ikke fået de optimale forberedelser til kampen, efter hans 1/8-finale først sluttede 00:15 torsdag nat.

 
Fotograf: Claus Fisker / Scanpix

- Optakten har været decideret ringe. Jeg tror, jeg sov halv tre i nat, men jeg har da fået seks-syv timers søvn. Jeg gjorde, hvad jeg kunne. Men Srikanth spillede jo også sent, så den undskyldning vil jeg ikke bruge. Det har været ringe for os alle sammen, sagde Axelsen.

Samtidig konstaterede han, at energien efterhånden var brugt op efter en lang periode med VM og Japan Open, mens der samtidig har været stort pres på udefra.

Næste udfordring bliver Super Series-turneringen French Open i næste uge, hvor han møder Tanongsak Saensomboonsuk fra Thailand i første runde. 

 

Oversigt

    Oversigt