Han så sin far træne med stjernerne – nu er han selv på landsholdet

For første gang var den 21-årige GOG-spiller Lasse Møller i weekenden med på det danske A-landshold. En drøm for en ung mand, der nærmest er vokset op i hallen.

Lørdag aften den 21. oktober 2017 vil nok altid stå som en skelsættende aften for håndboldspilleren Lasse Møller. I hvert fald en aften, han aldrig kommer til at glemme.

Tidligere den lørdag vandt GOG og Møller med ti mål over Sønderjyske i håndboldligaen, men derudover er det egentligt bare en ganske almindelig mørk, småkold og blæsende efterårsaften som så mange andre. Også på Sydfyn hvor Lasse Møller sidder og spiller kort med sin familie inde i varmen. 

Men på et tidspunkt midt i korthyggen ringer Lasse Møllers telefon. Det er et udenlandsk nummer, så i første omgang lader han den bare gå på telefonsvarer. Man ved jo aldrig.

Han beslutter sig dog for at se telefonnummeret lidt nærmere an. Det viser sig, at det er et tysk nummer. Og at det tilhører den danske landstræner Nikolaj Jacobsen.

Og når landstræneren har ringet, så ringer man tilbage.

- Han var meget klar i mælet. Han sagde bare meget kort, at jeg skulle møde ind i landsholdslejren.

- Det var sgu en vild fornemmelse, siger Lasse Møller til TV 2 SPORT.

For første gang er den 21-årige GOG-profil udtaget til det danske A-landshold i håndbold, der i disse dage er samlet omkring et Golden League-stævne på dansk grund.

Drømmen om debuten

Selvom han er ung, så er Lasse Møller allerede nu en af de bærende profiler på det GOG-mandskab, der øjeblikkeligt indtager førstepladsen i håndboldligaen. I indeværende sæson har Møller scoret 28 mål og lavet 12 assists på otte kampe.

quote Og der havde han jo på et år nærmest skudt tyve centimeter i vejret...

Lasse Svan Hansen

Solide præstationer, der nu har sendt ham op som en del af Danmarks mest fornemme håndboldspillere.

- Det er stort. Det er spændende. Og det er meget sjovt. Der er ikke noget at klage over indtil videre. Jeg synes, det er lidt uvirkeligt. Også fordi jeg fik det at vide så sent, at jeg skulle med. Det er sket ret hurtigt det hele, siger Lasse Møller, der – naturligt nok – har et helt bestemt personligt mål med ved samlingen:

- Jeg håber jo, jeg får debut. Men omvendt forventer jeg ikke noget. Det eneste jeg har sat mig for, er at lære så meget som overhovedet muligt ved de her træninger. 

- Jeg er vokset op på Sydfyn, langt væk fra det meste, så jeg er nok meget nede på jorden. Og så er jeg bare utroligt glad generelt. Især når jeg får lov at være med til sådan noget her, siger Lasse Møller.

I torsdagens opgør mod Norge sad Lasse Møller på bænken gennem hele opgøret, hvor han kunne se sine nye landsholdskammerater besejre nordmændene med 24-19. Lørdag og søndag venter så kampe mod henholdsvis Polen og Frankrig, hvor debuten meget vel kan komme. Også selvom han – ifølge landstræneren – mest er med for at lære.

- Han er her mest af alt for at snuse. Og for at vi lige kan snakke lidt med Lasse, og så han kan se, hvad det er, der foregår på A-landsholdet. Vi tror på, at Lasse på lidt længere sigt skal være en af de spillere, der skal være med til at sikre Danmarks fortsatte position blandt de bedste landshold, siger Nikolaj jacobsen til TV 2 SPORT.

Lasse Møller betegner sig selv som en alsidig bagspiller, der både kan afslutte fra lang afstand og kan bryde igennem modstanderens forsvar. Og netop de evner fik han i høj grad vist i sommer, hvor han bar det danske U21-landshold frem til sølvmedaljer ved VM i Algeriet.

Her blev GOG-stortalentet både udtaget til turneringens hold, ligesom han blev kåret som turneringens MVP – den mest værdifulde spiller af alle. 

- Det har givet mig noget selvtillid, og det var et kæmpe skulderklap at få sådan en titel efter en slutrunde, hvor vi som hold gjorde det helt fantastisk. Og så kom jeg ellers tilbage til GOG, hvor det hurtigt blev hverdag igen. Det var hurtigt tilbage til den sydfynske ydmyghed, siger Lasse Møller med et smil.

Vokset op i en håndboldhal

Det er næppe tilfældigt, at hr. og fru håndbold-Danmark nu skal vænne sig til at se Lasse Møller på det danske landshold. Han er nemlig praktisk talt vokset op i håndboldhallerne i Gudme på Sydfyn. I øvrigt sammen med sin bror, Mikkel Møller, der også spiller håndbold på højeste niveau.

Det 21-årige stjerneskud er nemlig søn af målmandslegenden fra GOG, Bent Møller, der har opnået 31 kampe på A-landsholdet og har spillet en menneskealder for storklubben på Sydfyn.

Så gennem hele ungdomstiden i GOG har Lasse Møller fulgt sin far, GOG-legenden Bent Møller, på tætteste hold, når førsteholdet trænede. Dét førstehold, som sønnike nu selv er med til at bære.

- Jeg var der altid til træningerne, fordi min far var på holdet. Jeg har altid set min far spille på højeste niveau, så jeg har altid sigtet imod det. Og har haft et bestemt mål. Det tror jeg i hvert fald har påvirket min karriere, siger Lasse Møller.

Der er en del af de etablerede landsholdsspillere, der har en fortid i GOG. For eksempel Mikkel Hansen og ikke mindst Lasse Svan Hansen.

Fløjspilleren spillede for GOG i fire år, inden han i 2008 skiftede til Flensburg-Handewitt i Bundesligaen. Og han husker tydeligt den unge udgave af Lasse Møller fra tiden i GOG, hvor han spillede på hold med faderen Bent Møller. 

- Dengang var han væsentligt mindre og væsentligt tyndere, end han er nu. Jeg kan tydeligt huske, de rendte rundt inde i hallen, når vi trænede. Det var jo generelt stemningen på Sydfyn. Vi vidste jo alle sammen, hvem hinanden var.

- Da jeg rejste til Flensborg havde jeg stadig kontakterne i orden hjemme i GOG. Og der gik da heller ikke lang tid, før mine venner i GOG fortalte mig om ham der Lasse Møller. Han er sgu godt nok vokset, sagde de.

- Jeg kan huske, jeg kom tilbage for at se en kamp dernede på et tidspunkt, hvor jeg så ham. Og der havde han jo på et år nærmest skudt tyve centimeter i vejret. Det gik stærkt lige pludseligt, siger Lasse Svan Hansen til TV 2 SPORT.

Dengang i GOG-tiden var der en del årgange imellem Lasse Møller og Lasse Svan Hansen. Nu er de holdkammerater på det danske A-landshold.

- Det er meget specielt. Det er jo nogen, jeg altid så op til, da jeg var ungdomsspiller. Så det er sjovt, og det er spændende, og det er som sagt lidt uvirkeligt, at det sker så tidligt, siger Lasse Møller, mens Lasse Svan Hansen næsten havde set den komme:

- Jeg er faktisk ret sikker på, at jeg snakkede med Bent om det på et tidspunkt. Vi snakkede om, at nu kom han og jeg jo ikke til at spille på landsholdet sammen, men så kunne jeg jo nok komme til at spille på hold med en af hans sønner. Og det kom jo så til at holde stik, siger han.

Næste stop: Bundesligaen?

Når man som ung håndboldspiller på Sydfyn giver sig selv lov til at drømme, så flyder tankerne hurtigt mod udlandet. Langt væk fra de trygge haller i Gudme. I hvert fald hvis man spørger Lasse Møller.

For selvom det måske ikke er lige præcis nu, han har lyst til at tage skridtet, så trækker især Bundesligaen i ham.

- Jeg har altid sagt, at det var målet. Lige siden jeg var helt lille og sad og så håndbold i fjernsynet med min far. Det var noget, jeg rigtigt gerne ville og også kunne se mig selv gøre. Hvornår det passer ind ved jeg overhovedet ikke endnu. Men jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg gerne vil til udlandet.

- Jeg har da hørt, at der allerede er nogle muligheder nu. Men forhåbentligt er der endnu mere interesse om nogle år, og så må vi se til den tid, siger han. 

Men inden da er der lige nogle helt basale ting, som skal finpudses først. Eller rettere sagt arbejdes knaldhårdt for at opnå.

- Jeg skal blive stærkere. Det kan jeg mærke på sådan en samling her. Det er sgu nogle store og stærke gutter. Der skal jeg have lagt på rent fysisk. Håndboldmæssigt skal jeg blive mere taktisk dygtig, og det kommer forhåbentligt med alderen, siger Lasse Møller.

Og når det kommer til landsholdet, så er det sydfynske ydmyghed intakt. For ja, det kan da godt være, han får lov til at snuse til det fine selskab lige nu. Men når snakken falder på det EM, der venter i Kroatien til januar, så kommer paraderne hurtigt op.

- EM er ikke noget, jeg personligt har sat mig som mål. Det er noget, jeg altid har drømt om, jeg skulle med til på et eller andet tidspunkt, men ikke allerede til januar, siger han.

Én ting er dog sikker: Næste gang landstræneren ringer fra sit tyske nummer, så tager Lasse Møller telefonen første gang. 

 
 
Foto: Claus Fisker / Scanpix

Oversigt

    Oversigt