Jan Pytlick bringes i spil til ny landstrænerpost

Ifølge et brasiliansk medie er Jan Pytlick kandidat til at afløse Morten Soubak som brasiliansk landstræner.

Jan Pytlick har et stort og anerkendt trænernavn i international håndbold. Det har to olympiske guldmedaljer og et topjob i stjernebesatte Vardar fra Skopje været med til at fastslå.

Nu bliver den tidligere, danske landstræner sat i forbindelse med et nyt, internationalt job.

Ifølge den brasilianske avis, Globo Esporte, er Odense Håndbolds cheftræner i spil til posten som brasiliansk landstræner.

Et job, der har været ledigt, siden Pytlicks landsmand Morten Soubak forlod posten for godt to måneder siden.

- Vi har flere kandidater til pladsen, siger præsidenten for det brasilianske håndboldforbund, Manoel Luiz Oliveira, til avisen, inden han fastslår, at man går efter et internationalt navn.

- Vi havde Morten (Soubak red.), som som skabte sig et CV med Brasilien. Nu taler vi med Camará, Duenãs og Jan, siger præsidenten.

De tre kandidater, han henviser til, er den tidligere spanske landsholdsfløj David Davis Camará, der lige nu - pudsigt nok - er ansat hos stormagten HC Vardars kvinder, Jorge Duenãs, der til og med OL var spansk kvindelandstræner, og så altså Odense Håndbolds Jan Pytlick.

Det brasilianske kvindelandshold skal efter planen samles første gang i IHF's internationale uge midt i marts, mens sæsonens helt store mål naturligvis er VM i Tyskland til december.

Ligesom på damesiden er også det brasilianske herrelandshold uden træner i øjeblikket.

Et politisk magtspil i det brasilianske håndboldforbund har ifølge Globo Esporte været med til at udsætte og mudre hele processen med ansættelse af nye landstrænere.

TV 2 SPORT har talt med Jan Pytlick, der ikke har nogle kommentarer i forbindelse med det ledige, brasilianske landstrænerjob.

Jan Pytlicks Odense Håndbold kæmper lige nu for at snige sig med i denne sæsons slutspil.

Samtidig har Pytlick sammensat et meget slagkraftigt, fynsk mandskab til den kommende sæson, hvor bl.a. landsholdstrioen Stine Jørgensen, Katrine Heindahl og Trine Østergaard, samt den norske målvogter Emily Stang Sando skal spille i Odenses orange trøjer.

 

Oversigt

    Oversigt