Odense taber endegyldigt appelsag

Både Odense Håndbold og Aarhus United ser nu appelsagen som afsluttet, efter at DIF har afvist Odenses seneste anke.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har nu endegyldigt slået fast, at Odense Håndbold ikke får medhold i sin anke.

Både Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg og siden appeludvalget har tidligere dømt, at Odense skulle smides ud af turneringen, og at Aarhus skal have billetten videre. Men Odense nægtede at give op og ankede sagen til den højeste appelinstans i dansk idræt, Danmarks Idrætsforbund.

quote Det er naturligvis træls. Vi havde håbet på et andet udfald

Bo Rudgaard, assistenttræner, Odense Håndbold

Nu slår DIF dog fast, at de har endeligt har afvist anken, og det ærgrer Odense Håndbold.

- Det er naturligvis træls. Vi havde håbet på et andet udfald. Vi kan ikke gøre så meget udover at acceptere at have tabt den pokalkamp og komme videre. I bund og grund er det ikke Aarhus United, der har gjort noget. Det er DHF, der har rejst sagen, siger Bo Rudgaard, der er assistenttræner hos Odense Håndbold, til TV 2 SPORT.

Hos Aarhus United ser de også sagen som afsluttet efter den seneste afvisning.

- Vi har læst DIF’s beslutning om ikke at tage i mod anken og taget den til efterretning. Vi er ret overbeviste om, at sagen slutter her, siger bestyrelsesformand for Aarhus United, Mads Winther.

Manglende spilleberettigelse

Årsagen til Odense Håndbolds udelukkelse skyldes nyindkøbet Mie Højlund. Hun kom i sommerpausen til klubben fra Randers, men har været skadet i de første måneder.

Derfor havde hun ikke udsigt til at skulle spille pokalkampen. Alligevel kom hendes navn ved et uheld til at fremgå på Odenses holdkort. Det problematiske er, at hun ikke var spilleberettiget på grund af, at papirarbejdet ikke var nået at komme i orden mellem Randers og DHF. 

Håndboldens Appelinstans henviser til Ligareglementets paragraf 11, stk. 2, hvor der står, at en klub bliver taberdømt og får en bøde for brug af ulovlig spiller.

Odense Håndbold havde desuden mulighed for at pointere over for kampens officials efterfølgende, at der var blevet lavet en fejl på holdkortet. Heller ikke dette var blevet gjort.

Aarhus United spiller pokalkvartfinalen på hjemmebane mod Viborg HK den 24. oktober.

Oversigt

    Oversigt