I det fynske folks tjeneste

Efter GOG-nedtur: Nu står reglerne til at blive ændret

Der er stor opbakning til at ændre reglerne i slutspillet, så et hold ikke ender med at stå i en situation, hvor det kan betale sig at tabe. Reglerne, som de er i dag, betød, at GOG røg ud i søndags.

Klubberne vil have reglerne lavet om, så man ikke ender i samme situation som i søndags.

I samarbejde med TV2.dk

En prekær situation i herrernes håndboldslutspil har fået flere klubber til at ønske en regelændring. Faktisk stemmer samtlige otte slutspilsklubber i koret: Sidste spillerunde skal spilles på samme tid. 

Klubberne er med til at vedtage kampprogrammet, og det fælles ønske kan sagtens opfyldes ifølge Dansk Håndbold Forbund. 

- Det er blot en beslutning, der skal træffes i fællesskab med Divisionsforeningen, og så gør vi det, hvis det er, hvad der skal til, siger Frank Smith, Chef for Turnering og IT i DHF til TV 2 SPORT.

Læs også GOG missede semifinale trods storsejr: - Det er meget mærkeligt

I denne sæson blev de to puljer afgjort hver sin dag. Det betød, at da Skjern søndag aften gik på banen mod Aalborg Håndbold, var det med visheden om, at vandt de kampen, ventede de danske mestre fra BSV i semifinalen.

Omvendt betød et nederlag, at modstanderen i stedet ville blive Ribe-Esbjerg samt en ekstra kamp på hjemmebane i tilfælde af, at der skal bruges tre kampe til at finde en finaledeltager.

Skjern tabte kampen mod Aalborg, der samtidig betød, at GOG stod tilbage som sorteper og dermed havde udspillet deres rolle i denne sæson.

Spekulationerne om, at Skjern kunne have fordel af at tabe, blev aktuel, fordi kampene i slutspillet blev spillet over to dage, og de grønblussede dermed kendte slutstillingen i den ene gruppe, da de gik på banen til deres egen kamp.

En situation der er blevet kaldet alt fra prekær til ”helt håbløs” af spillere og ledere i den danske liga.

Læs også Trods gigtsygdom: Gammel GOG'er gør comeback

- Det er mega ærgerligt især for Skjern og for håndboldsporten generelt, at systemet bringer et hold i den situation, siger Thomas Christensen, direktør i Divisionsforeningen.

TV 2 SPORT har i dag været i kontakt med de otte klubber, der har spillet i slutspillet i år, og svaret er det samme fra alle: For at undgå samme situation som i weekenden, så bør sidste runde i slutspillet blive afviklet på samme tid.

- Jeg synes principielt, at man skal spille den sidste runde samtidig i begge puljer. Det gør man i grundspillet, og det synes jeg også, at man skal gøre i slutspillet, for så undgår man den her snak og de her spekulationer omkring, at man kan finde på at tabe med vilje. For det tjener ikke nogen til ære, siger Jacob Larsen, træner i GOG, til TV 2 SPORT.

Mandag har DHF åbnet op for, at en sådan ændring sagtens kan lade sig gøre, hvis klubberne altså vil det.

- Det tidligere ønske om at man havde flest mulige TV-kampe, hvis det erstattes af, at man hellere vil have kampene afviklet på samme tid, så er det meget let at gøre rent planlægningsmæssigt, siger Frank Smith, Chef for Turnering og IT i DHF.

Læs også Tidligere GOG-profil er død

Netop Divisionsforeningen er klar til at se på reglerne, så sidste runde i slutspillet afvikles på samme dag i næste sæson.

- Når man står her i dag, så er det jo soleklart, at det er sådan, det skal være. Nu skal vi lige have det væk og kigget på plusserne og minusserne igen og se på, hvordan det skal være fremadrettet, men hvis vi gerne vil have, at klubberne i runde seks spiller på samme tidspunkt, så kan vi gøre det rent planlægningsmæssigt, siger Thomas Christensen til TV 2 SPORT.

Der er møde i Divisionsforeningen torsdag, hvor det forventes, at ændringerne af slutspilsreglerne vil blive drøftet.

I samarbejde med TV2.dk