Verdensmester: Søren Kragh og Sunweb vinder VM-guld

Med bare otte sekunder til BMC på andenpladsen kan Team Sunweb og Søren Kragh Andersen kalde sig verdensmestre i holdtidskørsel.

Når man er hurtigst på målstregen, betyder det ikke noget at være efter på samtlige mellemtider.

Det var tilfældet for Team Sunweb ved verdensmesterskaberne i holdtidskørsel, der i tiden 47 minutter og 50 sekunder kørte et perfekt disponeret holdløb. Foran BMC og Team Sky, der begge var hurtigere end Sunweb undervejs på ruten.

En af maskinerne på det velsmurte Sunweb-mandskab var fynske Søren Kragh Andersen, der kommer til VM efter tre ugers Vuelta a España.

Han og resten af Sunweb-kørte et godt løb hele vejen igennem, hvor de forsøgte holde sammen.

Holdet var dog ikke de skarpeste i starten, da de var 10 sekunder efter på første mellemtid. Men herefter samme de farten op. Det var især Tom Dumoulin, som første holdet an op ad Birkelundsbakken, men de havde dog aldrig de hurtigste tider. 

Sunweb blev især truet af Chris Froome og Team Sky, som fik en god start. Men halvvejs på ruten begyndte britiske Owain Doull og Geraint Thomas at hænge, og de sidste kilometer blev en kamp imod tiden.

Dette kostede kræfter, og dermed kunne de ikke hente Team Sunweb, som havde sat en suveræn tid. Til slut var det kun BMC, som kunne true Sunweb, men de kunne ikke hente de tabte sekunder i mål.

Team Sky sluttede på en tredjepladsen, imens det kæmpende BMC-mandskab sluttede otte sekunder efter Team Sunweb. 

Resultatet ved VM i holdtidskørsel.
Resultatet ved VM i holdtidskørsel.
Foto: TV 2 Sport

Oversigt

    Oversigt