Axelsen gav sin trøje til grædende indisk fan: - Det er lidt overvældende

23-årige Viktor Axelsen har længe været garanti for begejstring i Asien, og gårsdagens finale ved India Open var bestemt ingen undtagelse.

Pigegråd, pigeskrig, klapsalver og bannere med hjerter og glimmer.

Det er ingen overraskelse, at Viktor Axelsen er en populær herre i badmintonverdenen og især i Asien. Men i søndagens finale ved India Open nåede danskerens popularitet nye højder, da Axelsens suverænt slog verdens nr. 9 Chou Tien Chen i to sæt. 

Da Axelsen så godt som havde afgjort finalen, kunne man se billeder af jublende og ikke mindst grædefærdige piger på tribunen.

- Jeg mødte dem godt efter kampen og gav en af dem en trøje. De var rigtig søde og glade, lyder det fra Viktor Axelsen, der på ingen måde lod sig skræmme.

- Man kan sagtens mærke, at badminton vokser herude (i Indien, red.).

Følger ham som et boyband

”Viktor We Love You” står der på et banner, som de indiske piger har taget med i hallen. Glimmer, glitter og lyserøde farver pynter på tribunen, og de skråler højt, samtidig med de triller en tåre eller 10.

- Jeg har aldrig set piger sidde og tude over en dansk herresinglespiller, der vinder en Super Series-turnering, siger TV 2 SPORT’s badmintonekspert, Jim Laugesen, der kommenterede finalen.

Han forklarer, at Viktors fanskare i Asien er noget helt specielt.

- Han er et kæmpe navn inden for badminton. Der er folk, der følger ham, som var han et boyband.

Hovedpersonen selv er en smule mere ydmyg:

- Det er da lidt overvældende, når piger begynder at græde.

- Jeg har fået helt vild god støtte hele ugen, så jeg nyder bare at spille.

Han viser sin interesse for kulturen

Det er ikke helt uden grund, at den 23-årige fynbo er så populær i Asien. Viktor Axelsen har lært kinesisk, været med i en kinesisk spillefilm og plejer sine fans, og det, mener Jim Laugesen, betyder meget.

- Han viser folk, at han har interesse for samfundet og kulturen i Asien.

Axelsen har sin hverdag i Danmark og træner primært i Brøndby sammen med flere af de andre bedste danske badmintonspillere. Men når han er på en af sine mange ture i Asien, prøver han bare at være sig selv.

- Jeg vil være en god repræsentant for sporten både på og uden for banen, og så er det da fedt, at det bliver anerkendt.

Og det gør han altså ret godt, mener Jim Laugesen:

- Han fremstår altid som en rigtig behagelig fyr. Han har en fremtoning, der gør, at de er vilde med ham.

- Og vigtigst af alt, så spiller han jo bare noget fantastisk badminton, og han viser en glæde og en autoritet ved spillet, som de sætter stor pris på, og det gør altså, at det kan blive Viktormania.

Oversigt

    Oversigt