Boe forlod pressemøde: Hvis I synes, dødstrusler er sjove, bør I få noget opdragelse

Herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen var upopulære blandt de indonesiske fans ved weekendens Indonesia Open.

Stemningen var mildest talt anspændt, da Mathias Boe efter finalenederlaget i Indonesia Open til et kinesisk par stillede op til pressemøde.

Spørgsmålene fra journalisterne gik nemlig primært på danskernes semifinale, hvor Boe og makkeren Carsten Mogensen slog det indonesiske par Muhammad Rian Ardianto og Fajar Alfian. Da sejren kom i hus, lavede Mathias Boe en dans og slog ørerne ud med hænderne, da han blev mødt af en kraftig pibekoncert.

Det medførte efterfølgende stærke reaktioner på de sociale medier, fortalte Mathias Boe på pressemødet efter finalen. 

- På mine Instagram-, Facebook- og Twitter-profiler har jeg modtaget dødstrusler. Jeg er blevet kaldt ting, sagde Mathias Boe.

Mens Boe fortalte om dødstruslerne, begyndte de fremmødte på pressemødet at grine, og det fik ham op i det røde felt.

- Hvis man truer nogen på livet i resten af verden, ryger man i fængsel. Herude er det en joke. At sige, jeg vil sprænge dig i luften med en selvmordbombe, er måske en joke for jer, men det er det ikke i vores del af verden, sagde Mathias Boe.

- Det er ikke menneskeligt ikke at ville tage en smule hævn, når man bliver mødt i hallen med ’gå hjem, Danmark’-råb. Jeg er blevet kaldt respektløs, men folk her nedgør mit land og mig. Det kan jeg leve med. Det er en del af spillet. Men dødstrusler er ikke sjove, og hvis I synes, det er sjovt, bør I få noget opdragelse af jeres forældre, eller hvem I ellers taler med.

Dette blev Mathias Boes sidste kommentar på pressemødet, før han forlod lokalet.

En journalist pegede forinden på, at det var deres langsommelighed mellem pointene, der havde medført utilfredshed blandt de indonesiske tilskuere, mens en anden brugte dansen efter semifinalesejren som forklaring.

- Jeg ved ikke, hvad det der had mod Carsten og mig handler om. Hvis man kom til Europa, og de danske eller tyske fans råbte ’go home’ til et asiatisk land, tror jeg, vi ville blive kaldt racister, sagde Mathias Boe.

- Vi kæmper altid hårdt på banen og viser følelser, når vi vinder. Vi fejrer det med en dans eller slipper vores følelser løs. Det er sådan, vi spiller, og det er derfor, vi elsker det her spil. Vi spiller med vores følelser og er ikke maskiner.

Da Mathias Boe og Carsten Mogensen gik ind i arenaen til finalen med det kinesiske par, blev parret igen mødt af pibekoncert.

Reaktionen kom bag på TV 2 SPORT's badmintonekspert Jim Laugesen.

- Jeg har aldrig nogensinde set et indonesisk publikum holde med Kina. De plejer at hade Kina og kan normalt godt lide at holde med Danmark, siger Jim Laugesen.

- Det er mærkeligt, at de reagerer så hårdt på det. Jeg har selv spillet i Indonesien i begyndelsen af 90’erne og set meget værre ting end sådan en jubelscene. At de skal reagere så hårdt på, at en dansk herredoublespiller vrikker lidt med numsen, finder jeg lidt latterligt.

Mathias Boe og Carsten Mogensen tabte finalen til Li og Liu i tre sæt.

Danskerne er rykket op som nummer et på verdensranglisten, men må se den plads tilfalde netop det kinesiske par, når verdensranglisten

Oversigt

    Oversigt