Dine varer kan blive forsinket: Coop ramt af strejke

Medarbejderne på Coops tørvarelager i Vejen strejker, og det kan betyde forsinkede varer i en stor del af Coops 1200 dagligvarebutikker.

Siden tirsdag formiddag har medarbejderne på Coops tørvarelager i Vejen nedlagt arbejdet på grund af en personsag. Det oplyser Coops pressechef, Jens Juul Nielsen, til TV 2 BUSINESS.

Medarbejderne mener, at ledelsen har håndteret sagen forkert, og det er årsagen til, at de nu er gået hjem.

Strejken betyder, at Coop-butikker på Fyn og i det sydlige Jylland kan blive ramt af forsinkelser i deres vareleveringer.

- Vores lager i Vejen leverer tørvarer, altså alle de varer, som ikke ligger på køl. Derfor kan de butikker, som får deres varer fra lageret, opleve forsinkelser, men vi forventer ikke, at det bliver noget kunderne kommer til at mærke, siger Jens Juul Nielsen til TV 2 BUSINESS.

Nyt fagligt møde i morgen
Der kommer tidligst en afklaring på situationen, når de strejkende medarbejdere onsdag morgen holder et nyt fagligt møde. Jens Juul Nielsen er dog ret sikker på, at parterne kan nå til enighed i morgen.

- Det er min klare forventning, ja. Og dermed forventer vi heller ikke, at det her er noget, der vi få de store konsekvenser. Men det er da noget bøvl, og det er vi selvfølgelig trætte af, siger har til TV 2 BUSINESS.

Mange kæder kan blive berørt
Det er kæder som Kvickly, Fakta, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og Irma - i alt 1200 butikker landet over - der nu risikerer at få forsinkede tørvarer.  

Og det er ikke første gang, at der er utilfredshed hos medarbejderne hos Coop - og at den utilfredshed ender med strejker. 

Så sent som i  februar  valgte de ansatte på Coop's hovedlager i Albertslund at nedlægge arbejdet i protest mod ledelsen. Den strejke bredte sig efterfølgende til Coops ferskvarelager i Hasselager og nonfood-lageret i Odense.

Den type strejker er mere problematiske for Coop end den aktuelle strejke, da tørverer netop er kendetegnet ved deres lange holdbarhed. derfor har butikkerne typisk et større lager af disse varer, og dermed vil der gå længere til, før en strejke rammer kunderne.

Oversigt

    Oversigt