Efter ballade med Black Army: Odense står sammen mod banderne

Odense står sammen mod banderne, lyder det fra borgmester Peter Rahbæk Juel. Han opfordrer regeringen til at hastebehandle ny bandepakke.

I Odense står man skulder ved skulder mod bandekriminaliteten. Sådan lyder budskabet fra borgmester Peter Rahbæk Juel (Soc.dem.), efter banden Black Army i torsdag forsøgte at indkræve de såkaldte beskyttelsespenge fra fem forskellige tatovører i byen.

- Det er fuldstændig uacceptabelt at møde op ved højlys dag og afpresse butikker penge, bare for at de kan være der, og det skal vi jo ikke finde os i, siger Peter Rahbæk Juel til TV 2.

Black Army, der er i konflikt med Hells Angels, har de seneste måneder været under pres, efter politiet lukkede bandens klubhus på Nyborgvej.

Christiansborg bør hastebehandle

Hvis det står til Odenses borgmester, bør og skal myndighederne gribe ind i endnu større omfang, og Peter Rahbæk Juel sender derfor en direkte opfordring til politikerne på Christiansborg: Han vil lynhurtigt have vedtaget den bandepakke, som er på tegnebrættet.

- Den (bandepakken, red.) ser jeg meget gerne bliver hastebehandlet, så vi hurtigst muligt kan få flere værktøjer til at få lukket bandeklubhuse, og politiet får mulighed for at få lukket ned for det misforståede kriminelle fællesskab, som i dette tilfælde plager Odense, siger borgmesteren.

Fyns Politi opfordrer butikker til at anmelde kriminaliteten

Der arbejder omkring 20 selvstændige tatovører i Odense - og fem af disse blev altså i torsdags truet af bevæbnede mænd fra indvandrerbanden. Fyns Politi bekræfter, at de har holdt et møde med tatovørforeningen på Politigården i Odense.

- Vi fik gode informationer om, hvad der rører sig i miljøet i øjeblikket , siger politiinspektør Benny Linde Larsen til TV 2.

Han kan stadig ikke udtale sig om, hvorvidt der forelægger nogen anmeldelser på sagen, men Fyns Politi tror ikke kun, det er tatovørbranchen, der kan stå for skud.

- Det kan ligeså godt være en anden branche næste gang. Men uanset om man er i den ene eller den anden branche, så er det ualmindelig vigtigt for os i politiet, at vi får henvendelsen, anmeldelsen og en konkret forklaring på, hvad de har været udsat for, så vi har en mulighed for at agere på det og fange gerningsmændene, siger Benny Linde Andersen.

Oversigt

    Oversigt