Flere end 400 nye job: Rekordmølle fra MHI Vestas skaber jobfest på Fyn

En lind strøm af ordrer på supermøllen V164 fører nu til flere job i Danmark.

Samarbejdet mellem danske Vestas og en af Japans største industrigiganter Mitsubishi om havvindmøller fører nu til en jobfest i Nakskov og ved Lindø Industripark i Odense.

Succesen for den gigantiske V164-8,0 MW-mølleturbine er så stor, at selskabet skal bruge 414 nye faglærte og ufaglærte medarbejdere i Danmark. 

Den markante udvidelse kommer efter at selskabet har udvidet med 100 medarbejdere i Storbritannien. Masseansættelsen vil fordoble antallet af medarbejdere på de to fabrikker.

- Udvidelsen på fabrikkerne er et udtryk for markedets store interesse for V164-8,0 MW- møllen, siger administrerende direktør Jens Tommerup i MHI Vestas.

Der har været en lind strøm af ordrer på den nye supermølle, efter den i efteråret 2014 slog verdensrekorden i strømproduktion ved at levere strøm til 16.000 engelske husstande samtidig.

Vattenfall og Dong har været blandt ordregiverne til installation i Danmark, Tyskland og Storbritannien.

Hver vinge vejer 35 ton. Bladene på møllen er 80 meter lange og det samlede vingefang er større end London Eye.

Tre år gammelt samarbejde

Størrelsen har været med til at drive omkostninger ved at producere strøm fra vind kraftigt ned.

Samarbejdet mellem Mitsubishi og Vestas er tre år gammelt og opstod efter at Siemens Windpower i en årrække havde været langt foran Vestas, når det gjaldt havvindmøller. 

- Jeg er rigtig glad for nyheden som cementerer Danmarks førerposition på området, siger klima- og energiminister, Lars Christian Lilleholt (V).

Regeringen, der ellers har fået kritik for at nedprioritere vedvarende energi, peger på en række områder, hvor den vil støtte for at udbygge Danmark som førende indenfor vindenergi.

Der skal blandt opgøres flere testpladser for land og havvind og igangsættes en screening af Nordsøen og Østersøen for yderligere placering af havvind.

MHI Vestas' historie

 

 

Oversigt

    Oversigt