Følger detaljeret program: Sådan bliver Axelsen klar til dagens store finale

Viktor Axelsen følger et restitutionsprogram, som hjælper ham med at blive så klar som muligt til søndagens finale.

- Han er både stiv og øm og selvfølgelig en lille smule træt.

Sådan fortalte Danmarks badmintonlandstræner, Kenneth Jonassen, om Viktor Axelsen kort efter sidstnævnte havde spillet sig i finalen ved Super Series-finalerne.

Der er da også god grund til, hvis Axelsen føler sig træt.

For i sine fire kampe i turneringen har han i alt være på banen i fire timer og otte minutter.

Til sammenligning har hans finalemodstander, Tian Houwei, været på banen i tre timer og 12 minutter.

Begge spillere har været ude i tre sæt to gange, men Axelsens kampe har generelt været fyldt med lange dueller, som har trukket kampene ud.

For at give sig selv de bedste chancer som muligt, er Axelsen i tiden mellem semifinalen og finalen i gang med at restituere, så godt han kan. Og det startede allerede kort efter semifinalensejren var i hus.

Det fortæller Michael Ries Dünweber, der er fysioterapeut og er tilknyttet Badminton Danmark.

Han er blandt i Dubai til Super Series-finalerne, hvor han hjælper med at gøre de danske badmintonspillere friske til hver kamp.

Ud fra hans forklaringer følger her en overordnet plan for, hvordan Viktor Axelsen bliver så klar som muligt til finalen:

1. Depoterne skal fyldes op

Lige efter semifinalen skal væskedepoterne fyldes op igen. Det vil sige, at den samme mængde væske, han har forbrændt i løbet af sin kamp, skal ind i kroppen igen. Derefter følger et restitutionsmåltid. Det vil typisk være mad med en masse kulhydrater og en smule protein, så kroppen kan få noget at arbejde med. 

2. Hurtigt tilbage i afslappende omgivelser

Udover den hurtige indtagelse af væske og mad får Axelsen også strukket ud. Alt dette foregår i samme hal, som han har spillet. Derefter er det forholdsvis hurtigt tilbage på spillerhotellet, hvor den næste del af restitutionen finder sted.

3. Sænke hævelsen i kroppen

En fysisk træner, som Axelsen har et samarbejde med, hjælper ham blandt andet med at få lavet et isbad, som han skal i. Trykket i vandet giver en effekt, og kulden giver den dæmpende effekt på hævelser i kroppen.

Desuden har han valgt at investere i noget kompressionsudstyr. Blandt andet bruger han en form for kompressionsstøvle. Den giver ham nogle tryk, som ligeledes gerne skulle hjælpe med at nedsætte hævelsen i benene. Der kan også blive anvendt kompressionstights.

Til sidst får han en omgang løsnende behandling af af Michael Ries Dünweber.

4. Sengetiderne skal passes

En god nattesøvn er vigtig, for at kroppen er klar. Og Viktor Axelsen er en mand, der i den grad går op i og overholder, at han får de antal timers søvn, som han minimum skal have. 

 

Oversigt

    Oversigt