I det fynske folks tjeneste

Fynsk EM-helt får topkarakter efter semifinaledrama

Der skulle straffesparkskonkurrence til, før Danmark kunne booke en plads i EM-finalen. Her er de danske spilleres karakterer for semifinaledramaet.

Foto: TOBIAS SCHWARZ, Scanpix

I samarbejde med TV2.dk

Skud på overliggeren, brændt straffespark, refleksredninger på stregen og til sidst straffesparkskonkurrence.

Der var drama for alle pengene i Danmarks EM-semifinale mod Østrig, der efter 0-0 i den ordinære spilletid endte med en dansk triumf afgjort efter straffesparkskonkurrence. 

Læs også Fynsk dribledronning spillede på hold med Eriksen: - Drengene grinede ad os

- Danmark var overlegne i straffesparkskonkurrencen. At de kunne afmontere Østrig fra første spark, efter Østrig var så gode i netop den disciplin mod Spanien i kvartfinalen, er fremragende, siger Danny Jung, fodboldekspert for TV 2 SPORT.

Selvom den ordinære spilletid endte uden mål, var det dog alt andet end en kamp uden chancer. I den ordinære spilletid havde Østrig flest skudforsøg, men det var Danmark, der stod noteret for kampens største chancer, hvilket statistikken for skud på mål, hvor Danmark førte 4-2, også indikerede.

- De håndterede en grimt spillet kamp fra Østrigs side flot. Østrig pumpede bolde frem og satsede på at samle affaldet op. Danmark havde en meget god attitude og fik afmonteret modstanderen til sidst.

KARAKTERSKALAEN

6 - HØJ KLASSE
5 - KLASSE
4 - OVER MIDDEL
3 - MIDDEL
2 - UNDER MIDDEL
1 - IKKE SÅ GODT
0 - DUMPET

Stina Lykke: 6

Ingen redninger i ordinær tid, men hun var dygtig til at være en del af firekæden og holdt Østrig fra de store chancer. Hun var overlegen i straffesparkskonkurrencen. Indirekte er det hendes fortjeneste, at to af de østrigske straffespark (et i den ordinære kamp og et i straffesparkskonkurrencen) blev sparket over mål.

Theresa Nielsen: 5

Den bedste kamp ved EM indtil videre for Nielsen. Hun var meget påpasselig defensivt og meget bedre fremad. Det ligner lidt den gamle Nielsen.

Simone Boye: 5

Flot første halvleg, hvor hun var dygtig til at føre bolden frem og havde den sædvanlige påpasselighed, når hun skulle gribe ind. At være matchvinder i straffesparkskonkurrencen kræver bare noget hjerte og mod at tage ned og vide, at man kan afgøre kampen, og så gøre det med sådan en scoring.

Stine Larsen: 5

Fantastisk stopper på internationalt niveau. Taget i betragtning af, at det er længe siden, at hun har spillet stopper på så højt et plan, klarer hun det bare fabelagtigt.

Line Røddik: 2

Hun virkede langsom i tanke og handling. Clearede boldene for tvivlsomt og uden kraft og sikkerhed bag. Det var en god beslutning at tage hende ud i pausen.

Sanne Troelsgaard: 3

Hun var alt for anonym i store dele af kampen. Udover overliggerskuddet havde hun mange sløsede afslutninger. Det hjælper lidt, når hun kom ind centralt.

Line S. Jensen: 3

Defensivt arbejdede hun hårdt og fyldte huller ud. Men hun skiller sig af med bolden for langsomt.

Maja Kildemoes: 5

Uheldigt med straffesparket til Østrig. I den tid, hvor der var kræfter, spillede hun en fremragende kamp. Hun kan holde fast i bolde, løbe mange meter og spiller bare med overskud. Hvor er det ærgerligt, at hun ikke er i super fysisk form.

Katrine Veje: 4

En rigtig god defensiv indsats. Jeg synes stadig, hun skal være mere tydelig offensivt. Jeg savnede lidt, at hun holdt bredden mere. Hun forsvandt for meget fra sidelinjen.

Nadia Nadim: 6 (KAMPENS SPILLER)

En arbejdsindsats som sjældent set. Al den tvivl om, hvorvidt hun er en holdspiller eller ej, må være manet til jorden nu. Hun kæmper bare, så svedet springer, og blodet sprøjter. Hun kæmpede, og det gav et fedt udtryk, som holdet dragede nytte af. Det bedste er, at der stadig er noget at give af.

Pernille Harder: 4

Hun fik ikke rigtig sat sit offensive aftryk på kampen. Defensivt arbejdede hun stadig hårdt. Men en spiller af hendes kaliber burde kunne bidrage mere offensivt i sådan en kamp.

Cecilie Sandvej: 4

Et robust indhop i pausen. Hun jokkede lige i bolden en enkelt gang, men når at komme tilbage.

Frederikke Thøgersen: 4

Et godt indhop, som gav noget fart på kanten. Hun har havde et fantastisk indlæg til Harders store chancer.

Sofie Junge: 4

Et rigtig godt indhop. Hun kommer til turneringen uden at være i gang, men hun har trænet utrolig godt. Hun kom ind og tilbød sig i rummene mellem Østrigs kæder. Meget intelligent spillet kamp.

Nicoline Sørensen: UB

Kom ind lige inden straffesparkskonkurrencen.

Nils Nielsen: 5

Nils bevarede roen. Han stillede med de samme 11 som mod Tyskland. At bringe Junge er modigt og godt set. Han har formået at finde glæden frem i de svære situationer og har fået sat scenen for, at de skal ind at spille for at have det sjovt.

I samarbejde med TV2.dk