Fynske Eriksen overhaler Neymar: Oplægger-konge i hele Europa

Christian Eriksen er ikke kun bedre end FC Barcelona-stjernen Neymar. Han er den bedste oplægger i Europa.

At fodbold er en holdsport, det virker Christian Eriksen til at være helt på det rene med.

Han er nemlig ualmindeligt god til at servere målgivende afleveringer for sine medspillere i Tottenham. Og efter to oplæg i FA Cup-semifinalen mod Chelsea indtager Christian Eriksen førstepladsen på listen over spillere med flest oplæg til mål - i hele Europa. Det skriver goal.com og sportsdatavirksomheden Opta.

Christian Eriksen har på tværs af alle turneringer i denne sæson spillet sine medspillere fri til 20 scoringer. Det er ét mål mere end hvad FC Barcelona-stjernen Neymar kan prale af. Brasilianeren har lagt op til 19 mål i denne sæson.

Statistikken dækker over spillere fra de fem bedste europæiske ligaer: Premier League, La Liga, Bundesligaen, Serie A og Ligue 1. Derudover tæller oplæg fra andre turneringer som Champions- og Europa League også med.

Christian Eriksen har gode muligheder for at udbygge forspringet på listen. Den nærmeste konkurrent på assistlisten, Neymar, skal nemlig afsone tre dages karantæne i den spanske liga. Han er dog stadig i spil til søndagens Clasico mod Real Madrid, fordi Barcelona angiveligt har anket karantænen. Og så længe sagen stadig er under behandling, så kan Neymar muligvis løbe på banen. Det skriver BBC.

Europas assistkonger

20: Christian Eriksen, Tottenham
19: Neymar, Barcelona
17: Ousmane Dembele, Borussia Dortmund
15: Kevin de Bruyne, Manchester City
15: Luis Suarez, Barcelona
15: Raheem Sterling, Manchester City
14: Lionel Messi, Barcelona
14: Alexis Sanches, Arsenal

Oversigt

    Oversigt