Gør grin med nye regler: - Det er et problem for os høje fyre

Fynske Viktor Axelsen og Mads Kolding er gået i skarp servetræning, hvis den nye maksimumhøjde på serverne bliver sat ned til 1,10 meter over gulvet.

De er to af badmintonspillets allerhøjeste. Med henholdsvis to meter og 1,94 meter er Mads Kolding og Viktor Axelsen udfordret, hvis nye serveregler bliver vedtaget af BWF.

Derfor har de lavet en video fra landsholdstræningen i Brøndby, hvor de viser de udfordringer, som kan blive virkelighed for dem, hvis de nye serveregler vedtages.

- BWF tænker på at ændre de nye serveregler, så når du server, så må du ikke ramme bolden højere end 1,10 meter, siger Viktor Axelsen på engelsk i videoen, som han indleder med en kinesisk forklaring af udfordringen.

- Så for os høje fyre er det et problem, siger Mads Kolding.

Et nyt forslag, der efter planen bliver vedtaget i slutningen af året, siger nemlig, at badmintonspillerne fra næste sæson maksimalt må ramme bolden 1,10 eller 1,20 meter over gulvet, når de server.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den nuværende regel foreskriver, at spillerne må ramme bolden helt op til livet – eller populært kaldet nederste ribben.

Og derfor må spillere som Viktor Axelsen og Mads Kolding ramme bolden højere end deres lavere modstandere.

De nye regler vil give udfordringer for Kolding og Axelsen, hvis de i fremtiden skal serve væsentlige lavere, end de gør i dag. Og særligt, hvis maksimumhøjden bliver 1,10 meter over gulvet.

- Vi bruger altid omkring 10-15 minutter i slutningen af træningen på at træne serveteknik. Så lad os gøre det, siger Viktor Axelsen.

Herefter stiller både han og Mads Kolding sig klar i nogle meget badmintonmæssige unaturlige positioner for at undgå at serve for højt.

- Vi vil sørge for at holde jer opdateret omkring vores udvikling. Til alle jer høje fyre derude. Husk jeres træning!

De nye serveregler er endnu ikke vedtaget, og der er stadig flere ubekendte elementer i de potentielt nye serveregler.

Det er endnu ikke sikkert, om maksimumhøjden bliver 1,10 meter eller 1,20 meter over gulvet. Derudover kan der også stadig komme ændringer i vinklen på ketsjerhovedet, der i de nuværende regler skal pege nedad, når bolden træffes.

Oversigt

    Oversigt