Hans Jakob smadrede karakterskalaen: Sådan går det ham i dag

I sommer afsluttede Hans Jakob Damsgaard og Lasse Traberg-Larsen ungdomsuddannelsen på Odense Tekniske Gymnasium med nogle af landets allerhøjeste karakterer.

I 2016 scorede Hans Jakob Damsgaard landets højeste gennemsnit på 13,6, da han dimitterede fra Odense Tekniske Gymnasium. 

Han gik med det samme i gang med at læse elektroteknologi på DTU (Danmarks Tekniske Unviersitet), og her er han netop nu ved at afslutte andet semester. Sit høje gennemsnit fik han derfor ikke brug for, da det kun kræver 8,8 i snit at læse elektroteknologi.

Sådan sprænger du karakterskalaen

- Med hensyn til at bruge snittet, så synes jeg ikke, man skal vælge uddannelse udelukkende baseret på ens snit - ens interesser bør altid være den vigtigste faktor for den beslutning, fortæller Hans Jakob Damsgaard.

Han føler, at han er landet på rette hylde på DTU og drømmer om en fremtid inden for IT.

- Jeg har en drøm om at udnytte DTU's forbindelse til KAIST-universitetet i Sydkorea for at ende med en dobbelt kandidatgrad inden for netop elektroteknologi. Efter universitetet ved jeg ikke nøjagtig, hvad jeg gerne vil arbejde med, men det bliver formentlig noget IT af en art, siger han.

Sabbatår

Det er dog ikke alle superstudenter, der er gået i gang med at læse videre. 

Lasse Traberg-Larsen blev ligeledes student fra Odense Tekniske Gymansium sidste sommer med et snit på 13,3.

- Jeg er superglad for mine karakterer og de muligheder, de giver. Det var vigtigt for mig, at jeg gjorde det bedste, jeg kunne, fortæller Lasse Traberg-Larsen. 

Lasse Traberg-Larsen forlod sidste sommer Odense Tekniske Gymnasium med skolens næsthøjeste snit.
Lasse Traberg-Larsen forlod sidste sommer Odense Tekniske Gymnasium med skolens næsthøjeste snit.
Foto: Privatfoto

Det seneste år har han primært brugt på at få erhvervserfaring. Han har arbejdet med IT og UX-design.

- Min plan er at søge ind på en designorienteret IT-uddannelse med start til september. Der er blandt andet nogle uddannelser på IT-universitet i København i interaktionsdesign, siger Lasse Traberg-Larsen, der dog endnu ikke har afgjort, om han vil læse i København eller Odense.

Ud over at arbejde har der det seneste år også været plads til udlandsrejser i Europa.

Oversigt

    Oversigt