I det fynske folks tjeneste

Kæmpe vejrskifte på vej - varsel om kraftige vindstød

Et hidsigt lavtryk ankommer til natten til fredag med kraftig blæst og regn til hele landet.

Prognose for vindstød fredag klokken fire. Lavtrykket i Tyske Bugt får vinden til at tiltage i hele landet. Foto: TV 2 VEJRET

I samarbejde med TV2.dk

Sommerdag nummer 67 er godt i gang, men dagen i morgen minder mere om en voldsom efterårsdag, end en sommerdag. Et hidsigt lavtryk vil i nat og i morgen løbe lige forbi Danmark med kraftigt blæsevejr som følge.

De første stormstød ankommer allerede i aften. En frontzone med kraftige tordenbyger ankommer fra syd. I forbindelse med tordenbygerne vil der være lokale stormstød. 

Bygerne er så intense, at de stedvis giver over 20 millimeter regn. I løbet af natten får det meste af landet efterhånden regn, og samtidig tiltager vinden. 

TV 2 Vejret varsler derfor vindstød af stormstyrke langs Vestkysten og i Nordjylland. Resten af landet vil også opleve et voldsomt vejrskifte. 

Læs også Mangedobling af naturbrande: Fynsk kommune har haft flest i knastør sommer

Varsel om vindstød. Foto: TV 2 VEJRET

Prognose for vindstød fredag klokken otte. Foto: TV 2 VEJRET

Ved Vadehavet tiltager vinden, og fra tidligt fredag morgen kan man forvente vindstød af stormstyrke. I løbet af morgenen og formiddagen vil området med vindstød af stormstyrke vokse. 

Fredag middag er lavtrykket nået til Jammerbugten. Lavtrykket er videreudviklet og på sydsiden af lavtrykket blæser det voldsomt. 

Klokken 16 er der fortsat vindstød af kulingstyrke, men vinden er aftagende og i aftentimerne stilner det for alvor af.

00:44

Se vejrudsigten for 9. august.  Video: TV 2 Vejret

Luk video
I samarbejde med TV2.dk