I det fynske folks tjeneste

Lummer sommervarme kan give regn- og tordenbyger

Foto: TV 2 / Vejret

I samarbejde med TV2.dk

Tirsdag kan der komme regn og tordenbyger flere steder i landet.

Alt tyder på det er slut med den sommerlige varme for denne gang, og mange haveejere og landmænd vil sikkert glæde sig over, at der nu er udsigt til regn.

Allerede fra morgenstunden kan der komme regn og torden - og det hele kan sammen med lummer sommervarme gentage sig igen senere på dagen.

Det er et mindre lavtryk, som efterfølges af en koldfront, der tirsdag skal op over Danmark. Derved strømmer først lummer varme frem mod os - og senere fortrænges den varme luft. Begge dele give risiko for kraftige regn- og tordenbyger. 

  Foto: TV 2 / Vejret

I første omgang vil regn- og tordenbyger fra Tyskland tirsdag morgen nå op over den sydlige del af landet, hvor man i morgen- og formiddagstimerne både kan få regn og torden - og regnvejret kan være kraftigt og falde skybrudsagtigt.

Senere på dagen vil sommervarme strømme frem fra syd - og op over den sydlige og østlige del af landet. Det kan sende temperaturen i den del af landet op mellem 20 og 25 grader.

Hurtigt vil en tilhørende koldfront fra nordvest svinge frem og give anledning til regn- og tordenbyger over de østlige egne, som især vil falde i eftermiddagstimerne.

Ved du noget? Så send os et tip

I samarbejde med TV2.dk
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.