Mette Grith Stage svarer igen: Ingen indsatte vælger advokat på grund af reklamegaver

Mette Grith Stage, der blandt andet er forsvarer for Black Armys frontmand Mohammed Daabas, er i fokus, fordi hun og andre advokater deler huer og t-shirts ud til klienter.

Advokaten Mette Grith Stage, der blandt andet er forsvarer for den 17-årige tiltalte i Kundby-sagen og forsvarer for Black Armys frontmand i Odense, er sammen med advokatkollegaen Michael Juul Eriksen kommet i søgelyset, fordi de angiveligt deler reklamegaver som huer og t-shirts ud blandt deres klienter i de danske fængsler.

- De indsatte befinder sig i en sårbar situation. De har normalt allerede en forsvarer, og de kan ikke bedømme, om den advokat, der vil 'købe dem' med reklametøj, er bedre end den advokat, de har i forvejen. Og det er slet ikke sikkert, at det er i den indsattes interesse at skifte forsvarer, siger formand for Advokatrådets strafferetsudvalg Sysette Vinding Kruse til Radio24syv. Og over for Radio24syv bekræfter tillidsmænd fra arrester over hele landet samt advokater og indsatte, at flere indsatte går i reklametøj fra advokater.

Men Mette Grith Stage kalder over for TV 2 debatten for "helt ude af proportioner". Hun bekræfter, at hun deler huer og t-shirts ud. 

- Men kun til min egne klienter. Jeg kunne aldrig drømme om at uddele reklamergaver til klienter, der ikke er mine egne. Det ville være i strid med god advokatskik, siger Mette Grith Stage til TV 2. Hun henviser til, at advokater også har lov at markedsføre deres virksomhed.

- Jeg har aldrig oplevet, at nogen er skiftet til mig for en hue til 30 kroner eller en t-shirt til 100 kroner. Det er en fornærmelse mod de indsattes intelligens at tro, at deres valg af advokat afhænger af en hue eller en t-shirt, siger Mette Grith Stage.

Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet, foreslår over for Radio24syv, at reklametøjet nu forbydes.

- Jeg synes, det er mærkeligt, at formanden for Fængselsforbundet gør sig til talsmand for de indsatte. Er han virkelig talerør for de indsatte, og er det virkelig deres bedste, han vil, siger Mette Grith Stage og henviser til, at formanden for Fængselsforbundet også har advokeret for rygeforbud blandt de indsatte. 

Mette Grith Stage fortæller TV 2, at hun ikke længere deler t-shirts ud til sine klienter.

- Det var for besværligt. Jeg gav dem extra large, og så var de for store til dem for eksempel. Huerne er mere praktiske - de har kun én størrelse, siger hun.

Mette Grith Stage siger også, at hun fortsat vil dele huer ud til sine klienter.

- Ja, det vil jeg. Men jeg vil selvfølgelig respektere det, hvis der kommer et forbud, siger hun. 

Oversigt

    Oversigt