I det fynske folks tjeneste

Nicolai blev afpresset af Black Army: - Jeg fortryder ikke, jeg stod frem

I december blev hjemløse Nicolai Hansen afpresset af medlemmer af Black Army. Tirsdag nægtede bandemedlem at have udsat den dengang hjemløse mand for røveri og afpresning.

00:33

Nicolai Hansen så i Retten i Odense de mænd i øjnene, der er tiltalt for at have tæsket og afpresset ham. Video: TV 2

I samarbejde med TV2.dk

En tidligere hjemløs fra Odense trodser bandegrupperingen Black Army. Onsdag falder der dom mod to medlemmer af banden, der er tiltalt for at afpresse Nicolai Hansen. 

Læs også Afpresning af hjemløs: - Han slog ham, fordi han var irriterende

Det betyder, at han ikke længere tør opholde sig på Fyn, men tirsdag var han alligevel tilbage i hjembyen, hvor han i byretten stod frem og fortalte, at han 4. december 2016 blev afpresset, truet og slået i hovedet af tiltalte, 22-årige SD.

Ifølge anklageskriftet blev Nicolai Hansen slået i hovedet af SD, en kortklippet mand med et tydeligt ar i baghovedet, der selv i retten har bekræftet, at han er medlem af Black Army.

- Det var to slag med venstre hånd. Her, sagde den hjemløse Nicolai Hansen og pegede på sin højre tinding. Slagene var med knyttet hånd, fortalte han.

Jeg fortryder ikke, at jeg er stået frem. Men det fylder selvfølgelig noget. Jeg kan ikke længere være på Fyn, og jeg kigger mig altid over skulderen. Jeg vil aldrig være helt rolig igen

Nicolai Hansen, tidligere hjemløs

- Fucking løgner, lød det omgående fra SD, mens hans forsvarer Mie Sønder Koch tyssede på ham.

- Var du bange, spurgte anklager fra Fyns Politi, Dennis Dokkedal.

- Ja, det var jeg. Jeg tænkte bare, at jeg skulle have min hund og komme væk, sagde den hjemløse.

Nægter afpresning

22-årige SD er sammen med en 19-årig kammerat tiltalt for røveri og afpresning. De nægter sig begge skyldige. SD tilstår alene, at han ved en anden lejlighed gik rundt med en ulovlig kniv i midtbyen i Odense. 

- Der var en misforståelse med, at de mente, at jeg skyldte dem nogle penge. Så fandt de ud af, at det gjorde jeg ikke alligevel, fortæller den hjemløse, der tidligere havde købt hash fra SD.

Den 4. december ville han købe 10 gram mere. Han fortalte, at han havde 1.100 kroner fra sin kontanthjælp på sig - de penge tog de tiltalte.

Desuden er de tiltalt for at true ham til, at han skulle komme tilbage med 2.000 kroner efter to timer - ellers ville de skade ham med en kniv, truede de ifølge anklageskriftet.

Opfordring: Stå frem!

Efter Nicolai Hansen havde afgivet forklaring, forlod han retsbygningen. Rystende og eskorteret af flere betjente, samt pressen og byens borgmester, der var til stede i retten og hørte den hjemløses forklaring. 

- Jeg fortryder ikke, at jeg er stået frem. Men det fylder selvfølgelig noget. Jeg kan ikke længere være på Fyn, og jeg kigger mig altid over skulderen. Jeg vil aldrig være helt rolig igen, fortalte Nicolai Hansen på vej væk fra retsbygningen.

Læs også Black Army til hjemløse: - Giv os penge eller bliv pusher

- Det er vigtigt at sige sin mening. Det er vigtigt at stå frem. Jeg har prøvet at hjælpe de andre hjemløse, siger han med en opfordring til alle andre, der føler sig truet eller afpresset af Black Army:

- De skal gå til politiet og stå frem. Jo flere, der står frem, jo bedre. Jeg troede ikke, at de ville lytte til mig. Men det gjorde de, sagde Nicolai Hansen, der håber på en hård dom til de to tiltalte.

Dommen falder onsdag eftermiddag efter yderligere fem vidner er blevet afhørt. Nicolai Hansen er ikke tilstede på retssagens sidste dag.