Odense og Middelfart får rigtig sommerdag mandag

Der venter Danmark den sidste strålende sommerdag i denne omgang med temperaturer, der kan nå helt op nær 27 grader - det højeste niveau hidtil i år

Vi har sandsynligvis sagt godmorgen til dét, der bliver årets hidtil varmeste dag, hvor det vil være perfekt med en tur til stranden efter endt arbejdsdag eller en rigtig lækkerlun grillaften.

For selvom dagen især i det jyske er begyndt noget skyet og stedvis og tåget, så er det ej noget man skal frygte ikke kan bekæmpes af den højtstående sol her blot to dage fra sommersolhverv.

Allerede i løbet af de tidlige formiddagstimer vil skyer og tåge fordampe, og så bliver der plads til en hel del solskin til langt de fleste i landet.

Lokalt op til 27 grader

Dermed kan temperaturerne stige til op mellem 20 og 25 grader de allerfleste steder, og der vil sikkert også være steder, hvor termometeret vil vise 27 grader sent på eftermiddagen.

Med en svag eller let vestenvind over landet, så kunne det være steder som Djursland, Sønderjylland eller måske København, som løber med dagens allervarmeste vejr.

Derimod bliver det en anelse køligere ved vestvendte kyster. Noget, som man skal tage med i betragtning, hvis man ønsker en strandtur i dag.

Tårnhøjt UV-indeks fortsætter

Noget andet, man også skal tage i betragtning er UV-indekset, som i disse dage er tårnhøjt. En kombination af mindre ozon i atmosfæren end normalt og den højtstående sommersol sender i dag UV-indekset op tæt på 7 - tæt på det højeste, det overhovedet kan blive i Danmark.

Dermed kan man blive solskoldet på ganske kort tid, og blot 15-20 minutter i middagssolen er nok for de fleste af os danskere med lyse hudtyper. Derfor skal man søge skygge, have let tøj på eller huske solcremen, hvis man skal ud i dagens løb.

Årets hidtil højeste temperatur blev målt til 26,8 grader ved Holstebro tilbage på den 27. maj, men der er meget der tyder på, at vi kan 'knække' dén i dag. I går nåede vi op på 26,1 grader på Djursland.

Mandagen bliver samtidig den sidste varme sommerdag i denne omgang, inden køligere luft allerede fra i nat blæser ned over Danmark fra nordvest. Tirsdagen bliver med temperaturer på 15-18 grader omkring 10 grader koldere end dagen i dag.

Oversigt

    Oversigt