I det fynske folks tjeneste

Pænt pinsevejr til de fleste: Her bliver det allerbedst

Byger vil især præge den nordlige halvdel af Jylland i eftermiddag, mens resten af landet kan se frem til solskin og temperaturer lige under 20 grader.

00:29

Der bliver ikke tale om en egentlig sommerdag på Fyn denne mandag, men det bliver alligevel en lun grundlovsdag med temperaturer omkring 19 grader, dog kan der snige sig enkelte byger forbi.

I samarbejde med TV2.dk

2. pinsedag, grundlovsdag og Fars Dag. 5. juni i år har mange navne og byder da også på lidt forskelligartet vejr.

Størst risiko for byger har man i den nordlige halvdel af Jylland, mens solen ser ud til at skulle skinne mere og mere jo længere mod sydøst, man kommer i landet.

Dagen gryede mandag morgen med klart vejr i stort set hele landet, men et område med flere skyer og byger fra Nordsøen er på vej mod nordøst og skal fra sidst på formiddagen og navnlig i eftermiddag og i aften give byger til den centrale og nordlige del af Jylland. 

Temperaturene når op på 19 grader på hele Fyn samt øerne denne mandag den 5. juni.  Foto: TV 2 VEJRET

Her må man derfor belave sig på mere skyet vejr i dagens løb, og måske skal man snige paraplyen med sig til grundslovstalen, hvis man skal høre sådan én i den del af landet. 

Længere mod syd og øst ser vejret pænere ud - og især på Øerne, hvor man pinsedag havde sjaskvådt vejr og nogle steder fik to ugers regn på bare få timer, bliver vejret mærkbart bedre i dag.

Her kan temperaturen nå op på 18-19 grader, og det er ikke umuligt, at termometeret også et enkelt sted eller to kan vise 20 grader. 

Størst chance for det har man eksempelvis på Lolland eller på Øst- og Nordsjælland, hvor luften i sydvestenvinden har strømmet længst tid hen over den solopvarmede landjord.

Det gælder i øvrigt om at nyde solen dér, hvor den kommer til at skinne. De kommende dage skal flere fronter med en del regn og byger passere op over Danmark.