Politiet dropper sigtelser for overfald på dyreredder

Anklagemyndigheden hos Fyns Politi har vurderet beviserne, blandt andet en video, og har derefter droppet sigtelserne mod to personer, der var sigtet i en sag om overfald på en dyreredder i Vollsmose.

Beviserne i videoen over denne artikel er ikke nok til, at Fyns Politi vil rejse tiltale mod tre personer. De tre var sigtet, efter at Dyrenes Beskyttelse havde anmeldt de involverede for blandt andet vold og trusler mod en frivillig dyreredder fra organisationen.

En tredje sigtet i sagen vil dog blive tiltalt for hærværk mod dyrehjælperens bil.

Lars Ole Pedersen, advokaturchef, Advokaturen for Almen Strafferet hos Fyns Politi, bekræfter overfor TV 2, at sigtelserne mod to af de tre er droppet, og at den tredje heller ikke længere er sigtet for blandt andet vold og trusler - men nu kun for hærværk.

- Vores afgørelse er en bevismæssig vurdering. Vi har vurderet politiets efterforskning, blandt andet den video, der er optaget, og derefter har vi vurderet, at det, der er anmeldt ikke kan bevises, siger Lars Ole Pedersen til TV 2.

En fjerde person har været afhørt i sagen, men ikke sigtet.

Skulle tilse kat

En kvindelig frivillig fra Dyrenes Beskyttelse blev ifølge anmeldelsen overfaldet og truet på livet af en gruppe unge fra Odense-bydelen Vollsmose den 26. marts, da hun var ude for at tilse en kat i Egeparken.

Episoden har ført til, at Dyrenes Beskyttelse ikke længere vil sende ansatte og frivillige ud på opgaver i Vollsmose.

- Det er trist, at det skal være sådan, men vi ønsker under ingen omstændigheder, at vores folk skal frygte for deres sikkerhed, når de kører ud for hjælpe dyr i nød, har Henrik Bucholdtz, der er dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, tidligere sagt til TV 2.

 

Oversigt

    Oversigt