Politiet hyrer fynsk Youtube-stjerne: Han skal advare unge mod deling af nøgenbilleder

Den fynske youtuber Rasmus Brohave har 240.000 følgere på Youtube og 290.000 følgere på Instagram. Han rammer lige ned i målgruppen.

Politiet griber nu til nye metoder for at få stoppet deling af nøgenbilleder på sociale medier. Politiet har allieret sig med den unge, fynske youtuber Rasmus Brohave, hvis videoer dagligt bliver set af hundredtusindvis af unge.

Det sker, efter at 1.004 unge danskere er blevet sigtet for at have udbredt børneporno, fordi de har videresendt en sexvideo med to 15-årige.

Rasmus Brohave er selv teenager og bor til dagligt i Svendborg - og så har han sin egen tv-kanal på nettet.

Rammer målgruppen

Han er formentlig relativt ukendt for de ældre generationer, men er nærmest en superstjerne blandt de yngre.

- Jeg har 240.000 følgere på Youtube, og på Instagram har jeg 290.000. Lige nu stiger min Youtube-kanal med cirka 2.000 følgere om måneden, fortæller Rasmus Brohave til TV 2.

Mange af Rasmus Brohaves følgere på de sociale medier er mellem 13 og 24 år, og det er netop de unge mennesker, som politiet gerne vil sende et budskab.

- Der er rigtig mange, der lytter på det, jeg siger, fordi jeg er i øjenhøjde med dem. Det kan politimænd måske ikke altid være med folkeskoleelever, siger Rasmus Brohave.

- Det er et skidegodt budskab

Derfor har politiet indgået et samarbejde med den unge youtuber og lavet en video, der skal få de unge til at forstå alvoren af at dele videoer med seksuelt indhold uden de medvirkendes samtykke.

- Jeg synes, det er et skidegodt budskab. Den her deling af nøgenbilleder og sexvideoer skal virkelig stoppes, lyder det fra Rasmus Brohave.

Ideen til samarbejdet med Rasmus Brohave opstod hos Rigspolitiet, som havde noteret hans rigtig mange følgere på Instagram og Facebook: 

- Dermed er der mange, som får set det budskab, vi gerne vil ud med, siger Anders Frandsen, kommunikationsdirektør i Rigspolitiet.

Og via Rasmus Brohave er budskabet nu spredt ud til mange hundredtusinder unge.

- Jeg håber selvfølgelig, at min indsats kan hjælpe med at stoppe den her deling af nøgenbilleder og sexvideoer, for det er virkelig forfærdeligt, fastslår den unge youtuber.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt