I det fynske folks tjeneste

Regn og torden på vej mod Fyn

Regnvejr, bulder og brag bevæger sig ind over Danmark torsdag eftermiddag, aften og nat.

00:38

Video: TV 2 VEJRET

I samarbejde med TV2.dk

Det er især i de nordlige og østlige egne, at man kan se frem til en lun grillaften på terrassen med solen bag de slørende skyer.

Mod sydvest i landet begynder regn- og tordenbyger nemlig at trænge sig på, og her kan en planlagt grillaften let blive ledsaget af lyden fra Tors hammer.

Rammer først Sydvestjylland

Regn- og tordenbygerne når frem til de sydvestlige egne torsdag eftermiddag, og de breder sig herefter mod nord og øst til resten af landet, som kan se frem til det våde vejr i løbet af aftenen og natten.

Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.

Inden da får man mange steder en sommerlig dag med op til 24 grader

Tordenbygerne hænger sammen med en frontzone, som skal op over landet fra sydvest. Bagpå dén strømmer en anelse køligere luft de næste dage ind over Danmark fra sydvest og syd.

Kan lokalt blive kraftige

Der er risiko for, at bygerne kan blive ganske kraftige med skybrudsagtig regn. Det kan lokalt give store mængder regn på kort tid.

Tordenbygerne ramte onsdag flere steder i både Storbritannien, Holland og Tyskland, hvor de gav anledning til store hagl og oversvømmelser.