I det fynske folks tjeneste

Risiko for skybrud på Fyn

Et potent vejrsystem nærmer sig landet fra vest, og kan give lokale skybrud. Derfor varsler TV 2 VEJRET skybrud for dele af Danmark.

Foto: TV 2 VEJRET

I samarbejde med TV2.dk

Derfor har TV 2 VEJRET udsendt varsel for skybrud i et område dækkende det meste af Jylland, hele Fyn, dele af Sjælland og Lolland og Falster. Varslet gælder i dag fredag fra klokken 12 - 20.

Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.

Størst risiko vil der være i den nordøstlige del af Jylland, hvor luften har bevæget sig længst over landjorden. Dog vil det være sandsynligt at kunne opleve lokale skybrud inden for varslingsområdet. Men selvom man befinder sig inden for varslingsområdet, er det ikke givet at man oplever skybrud. 

Byger og lyn kan allerede nu ses på radar

De vestligste af Jylland går fri fra varslet, da der på disse kanter ikke vil kunne dannes så kraftige byger, at de vil kunne producere skybrud.

På den østlige del af Sjælland og på Møn vil fronten i aften være så svækket, at der heller ikke her er potentiale for skybrud. Dog kan der stadigvæk komme kraftige byger.

Allerede her i morgentimerne, er byger med lyn og torden på vej op mod landet fra syd.

Det er fra dette verdenshjørne, bygerne kommer og der vil gradvist komme flere og flere.